Zobacz pełną wersję : Amortyzator silnika / twardsze poduszki pod silnik &skrz
Witam,
Zauwazylem, ze w momencie gdy zaczynaja buksowac kola - czy to na skutek ruszania z wyzszych obrtow czy ze wzgledu na kiepska nawierzchnie dochdozi do szarpania silnikiem i kierownica - pytanie czy montaz twardszych poduszek pod silnik i skrzynie by temu zaradzil? Jesli tak, to co polecacie?
Rozumiem ze minusem powyzszego rozwiazania moga byc wieksze wibracje nma luzie - i tu pytanie czy zamaist poduszek nei lepszy jest amortyzator silnika? Jakie sa plusy i minusy wzgledem twardszych poduszek?
Pozdrawaim, Michal
u mnie latal caly przod razem z deska ( po prostu pieklo w kabinie) jak juz sie zrobilo slisko , zmienilem na zimowki i jest ok, moze to byc wina zuzytych amorkow ktore nie trzymaja juz kol na ziemi
u mnie latal caly przod razem z deska ( po prostu pieklo w kabinie) jak juz sie zrobilo slisko , zmienilem na zimowki i jest ok, moze to byc wina zuzytych amorkow ktore nie trzymaja juz kol na ziemi
Ja smigam na letnich co z pewnoscia nie pomaga ;)
skolopendra
29-11-07, 15:18
Ja smigam na letnich
wpadnij do kraka ,już tak łatwo to nie będzie ;)
czy montaz twardszych poduszek pod silnik
może po prostu nowe, nie twardsze
W zimie to zjawisko sie bardzo nasila szczegolnie na letnich.
Generalnie na to zjawisko pomagaja choc nie calkowicie eliminuja:
1) twardsze poduszki
2) traction bary
3) i "gumka" przy dolnym przednim wahaczu ta najbardziej z tylu. Jak bedziesz szukal na angielskich stronach to nazywa sie to "front compliance bushing".
Ja mam w EK4 poduszki pod silnik Mugena. Spokojnie mozna miec je w ulicznej furze.
Za to odradzam mocowan silnika Hasport z najtwardsza wkladka. Ja bym sie tez nie zdecydowal na ta srednio twarda na ulice ale pewnie by sie znalezli twardziele... :)
czarna mamba
02-12-07, 21:02
jezeli o chodzi o max przeniesienie mocy na asfalt to WARTO twarde poduchy
przy wiekszej mocy seryjne sie posypią
ja mam max hardcore utwardzone i daje sie na codzien pojezdzic tylko fura przy niski obrotach wpada w drgania
Ja mam w EK4 poduszki pod silnik Mugena. Spokojnie mozna miec je w ulicznej furze.
Za to odradzam mocowan silnika Hasport z najtwardsza wkladka. Ja bym sie tez nie zdecydowal na ta srednio twarda na ulice ale pewnie by sie znalezli twardziele... :)
Okazuje sie ze chyba Mugen obnizyl troche ceny - kompletny zestaw (5 sztuk) kosztuje teraz $350 - przy obecnym kursie dolara wychodzi to taniej niz kupowanie poduszek OEM Honda w Polsce !!
Tak wiec decyzja podjeta :)
poduszki pod silnikiem i skrzynia na nowe OEM Honda
zalej je przed montażem siliconem albo klejem do szyb i bedzie gitara
klejem do szyb i bedzie gitara
polecam, klej K+D i bedzie polisz ES ;)
a co to dokładniej za klej romi ?? podaj producenta czy coś bo niemoge nic na necie znaleźć a chyba mnie czeka taki "tuning"
ja zakupilem cos takiego ostatnio
http://www.allegro.pl/item301794115_ms_polimer_masa_klejaco_uszczelnia_g uma_w_plynie.html
montaz w weekend :)
montaz w weekend :)
mozna liczyc na jakies fotostory ?
aco tu pokazywać?
zalewasz nowe klejem czy tam siliconem, czekasz, aż wyschnie i wymieniasz, - ot i cała robota
Moje byly juz mocno zniszczone wiec zalalem calosc:
http://img206.imageshack.us/img206/9808/prace0007aw2.jpg
Witam. Nie chcialem zakladac nowego tematu. Szukalem na forum ale nic nie znalazlem. Czy poduszka silnika dolna lewa w b16 jest taka sama jak np w d16? Czy sa wymienne pomiedzy soba?
Moje byly juz mocno zniszczone wiec zalalem calosc:
I jakie wrazenia z jazdy na tych polskich Mugen'ach ? ;)
Napewno czuc roznice... moze troszke bardziej drga auto, ale mam wrazenie jakby bylo bardziej... "zwarte".
Furia a jak na zakrętach, przyspieszeniu ?
mocy to to nie dodaje :) ale jak narazie nie zdalylo mi sie nie trafic w jakis bieg.. a wczesniej kilka zgrzytow mialem
Hej mam takie pytanie,
Mam rozwaloną poduszkę po prawej tą pod podłużnicą, czy jeżeli zalałbym ją tak jak Furious to będzie wtedy ok? Nowa poduch kosztuje ponad 100zł jakaś podróba, czy taka zalana też będzie dobra i nie będzie przenosić tylu drgań?
Pozdrawiam,
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=41037&highlight=poduszki
Tu masz opis w moim temacie
Mi to bardzo dobrze się sprawuje od około 3 miesięcy.