PDA

Zobacz pełną wersję : Na co zamienić D15B2???

Mc.Arthur
14-03-13, 12:00
Witam,
mam civica 5gen D15B2, niestety silnik już swoje przekręcił i jest na wykończeniu, zastanawia mnie zamiana go na coś mocniejszego z D-serii non v-tec. W związku z tym mam pytanie do jakiego innego silnika (mocniejszego) pasowałby mój osprzęt? np. D16W3? da się coś zrobić bez przeróbki wiązki elektrycznej? co polecacie? a może ktoś ma na sprzedaż jakiś silnik w dobrej cenie.

Pozdrawiam

Starstruck
14-03-13, 12:40
Bez przeróbki elektryki to tylko B2 albo coś innego, co śmigało na dwupunktowym wtrysku. Do zmiany na W3 musisz wykonać kompletny swap.

Gozdo
14-03-13, 14:14
to zależy co chcesz ile mocy do czego to ma być...
1.Ogólnie jak nie chcesz robić przeróbek itp to tylko B2...
2. Jak zrobisz kompletny swap to
-d15z6 oszczędny z długą skrzynią kolega teraz w sedanie ma mówi że 6-7 litrów po mieście.
-d16z6,d16a9 lub d16y2 mocniejsze jednostki zależy czy chcesz z v-tec lub non v-tec no i jeszcze y2 powina być dosyć tanie ze względu na to że z angola.

Ogólnie twoja wena co wsadzisz zainteresuj się popytaj ludzi co robią swapy, w łodzi na pewno znajdziesz parę warsztatów jak i ludzi którzy to bez problemu ogarniają. Nie będę robił reklamy nikomu wiec nie wymieniam. Pozdrawiam aa to moja opinia o silnikach itp...każdy może mieć swoją.