Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co oznaczają te kody błedu ?

ajro
28-11-07, 21:21
Cześć.
Honda była w ASO pod kompem w czasie kampani w promocji:)(100zł)
I podali że wyskoczyły mi takie błędu ecu.
P0117 Engine Coolant Temperature (ECT) Sensor Circuit Low Input
P0131 Primary Heated Oxygen Sensor (Primary HO2S) (Sensor 1) Circuit Low Voltage
54-1 Awaria przekaźnika bezpieczeństwa.
Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć z czym to się je?

ps. Kody błedów wziąłem stąd http://www.altech.com.pl/wbt/poradnik/samodiagnostyka.html.

Lcfr
28-11-07, 22:00
Cześć.

P0131 Primary Heated Oxygen Sensor (Primary HO2S) (Sensor 1) Circuit Low Voltage
.

jak te błedy były zczytane-tzn jaki jest ich kod?
ogólnie jakie masz auto????????(wypadałoby profil uzupełnic)
jakie błedy wyswietla samodiagnostyka?

Cześć.
Czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć z czym to się je?

a ASO nie wytłumaczyło za te 100zł?????? :(

Furious
28-11-07, 22:15
czujnik temperatury wody, pod aparatem zaplonowym sie znajduje

uszkodzona sonda lambda

54-1 Awaria przekaźnika bezpieczeństwa.
to blad ABSu, sprawdz bezpieczniki oraz kabel zasilajacy skrzynke bezpiecznikow ABSu z akumulatorem

TeeS1975
29-11-07, 03:09
to blad ABSu, sprawdz bezpieczniki oraz kabel zasilajacy skrzynke bezpiecznikow ABSu z akumulatoremczasem wystarczy wyczyścić wszystko wokól tarcz, bo bród może zaśmiecić czujniki

Furious
29-11-07, 08:18
to blad ABSu, sprawdz bezpieczniki oraz kabel zasilajacy skrzynke bezpiecznikow ABSu z akumulatoremczasem wystarczy wyczyścić wszystko wokól tarcz, bo bród może zaśmiecić czujniki
wtedy zglosil by sie blad czujnika koła :) a to jest blad przekaznika

ajro
29-11-07, 21:00
Sonde wymieniłem bo nie przeszedł badania technicznego a co z pozostałymi błędami bardzo się nimi przejmować czy to raczej taki margines??

Furious
29-11-07, 23:05
bardzo

tomek_m
30-11-07, 00:44
Sonde wymieniłem bo nie przeszedł badania technicznego a co z pozostałymi błędami bardzo się nimi przejmować czy to raczej taki margines??

w sumie kazdy blad (usterke) lepiej szybciej naprawic, juz tak jest ze jak sie tego nazbiera wiecej to trudniej sie za to pozniej zabrac...