Zobacz pełną wersję : CB radio - miejsce montażu, kabel antenowy
Witam.
Będę się zabierał w niedługim czasie do zakładania radia CB do mojej Hondy 2/3d.
Czy macie jakiś sprawdzony sposób m.in. na puszczenie kabla antenowego? Antenę będzie na magnez, prawdopodobnie puszczona przez bagażnik.
Co z samym radyjkiem? Gdzie montujecie je w swoich samochodach?
jest taki temat na tym forum, nawet nie tak dawno był poruszany o miejscu montażu CB
edit:
przepraszam moja wina nie doczytałem że to nowy Civic ;) widziałem ten temat o VIg, przepraszam jeszcze raz! :)
do usunięcia.
Ja mam dość spore radio ale mimo wszystko mieści mi się tam, gdzie odsuwa się klapka, która kryje w sobie miejsce na napoje. Tam można całkiem fajnie zamontować radyjko i kabel puścić dołem pod panelem środkowym, a jeśli masz nowsze i mniejsze radio to fajnie Ci się zmieści wsadzone poziomo.
Ja mam dość spore radio ale mimo wszystko mieści mi się tam, gdzie odsuwa się klapka, która kryje w sobie miejsce na napoje. Tam można całkiem fajnie zamontować radyjko i kabel puścić dołem pod panelem środkowym, a jeśli masz nowsze i mniejsze radio to fajnie Ci się zmieści wsadzone poziomo.
Niestety w schowku między siedzeniami jest minimalnie za mało miejsca żeby tak umieścić radio które posiadam. Także ta ewentualność odpada.