Zobacz pełną wersję : Błąd ECU nr 20
Witam od niedawna mam problem z moją H najpierw poszła sonda a teraz mi wyskakuje błąd 20 resetowałem kompa i dalej to samo po jakimś czasie on sie zapisuje w pamięci (check sie nie pali) ...
Jedyne co udało mi sie znaleść o tej usterce na hondapl.org to coś takiego :
Elektroniczny czujnik obciążenia lub jego obwód
teraz mam do was pytanka gdzie ten czujnik sie znajduje jak go sprawdzic itp...
:arrow: Będe wdzięczny za info w tej sprawie ...
Mi ten bład wyskoczyl jak zwarłem dwa kabelki od ogrzewacza sondy, poszedl ktorys bezpiecznik ze skrzynki pod kierownica( nei pamietaj juz ktory napewno 7,5A), po jego wymianie nie ma błedu....
Podłączę się pod wątek :) A propo ECU.. Czy jego reset może dobrze wpłynąć na ogólną pracę silnika ? Wydaje mi się, że silnik mógłby trochę mniej palić paliwa :) Poprzedni właścieciel zaniedbał kilka spraw, więc może taki reset ECU byłby wskazany? Przy okazji nauczyłbym go od nowa jeździć ;) Może ogólnie wyszłoby mu to na dobre :)Jak myślicie? Zrobić?
Podłączę się pod wątek :) A propo ECU.. Czy jego reset może dobrze wpłynąć na ogólną pracę silnika ? Wydaje mi się, że silnik mógłby trochę mniej palić paliwa :) Poprzedni właścieciel zaniedbał kilka spraw, więc może taki reset ECU byłby wskazany? Przy okazji nauczyłbym go od nowa jeździć ;) Może ogólnie wyszłoby mu to na dobre :)Jak myślicie? Zrobić?
zrobić, ale pamietaj, nauka przedewszystkim :)
odświeżę trochę ten wątek ... zrobiłem samodiagnostykę i tak kotrolka mruga
1 długie krótka przerwa 1 długie i tak w kółko w programie ic_technika wyczytałem że to błąd 20( jeśłi dobrze odczytuję) Zespół obciążenia elektrycznego. Prośba jak w pierszym poście gdzie on jest jak go sprawdzić
dodam jescze że nie moge skasować tego błędu ... bezpiecznik odłączałem na ponad godzine i po wejsciu do samochodu robie samodiagnoze i dalej wywala ten sam bład
ktos pewnie zmienial komputer i masz jakis z wersji na ameryke czy kanade, olej ten blad, 20 nic zlego nie robi