PDA

Zobacz pełną wersję : kolektor D16Z6 do mojego D15z1

zin
28-11-07, 15:47
Mam pytanko: wczoraj wylicytowałem na allegro kolektor wydechowy z D16Z6. Kupiłem go razem z osłonami i uszczelką ale bez tej dwururki która idzie pod cifem od kolektora..pytanie: czy można to bez większego problemu dostać??na aukcjach nie znalazłem chyba że źle szukałem, nie wiem jak ten element się fachowo nazywa..

skolopendra
28-11-07, 15:55
czy można to bez większego problemu dostać?
pewnie i można ,ale kto to osobno sprzedaje :agent:
.pewnie jakiś cwaniak co dwa razy chce zarobić !!

zin
28-11-07, 16:10
To fakt, zrobił dwie aukcje, niestety tamta jest juz dawno zakończona ale zauważyłem że z reguły sprzedają to sobno nieraz nawet sam kolektor bez osłon...

Lcfr
28-11-07, 16:15
To fakt, zrobił dwie aukcje, niestety tamta jest juz dawno zakończona ale zauważyłem że z reguły sprzedają to sobno nieraz nawet sam kolektor bez osłon...

moim zdaniem trudniej to bedzie dostac niz całosc....
ale moze sie uda...

zin
28-11-07, 16:25
No właśnie tego się bałem.. :( a jakoś się to nazywa??łatwiej mi bedzie szukac...i tak mam troche czasu bo narazie czekam na dalsze finanse..

wunat
28-11-07, 16:52
ja mam dol od d16z6 propozycja na pw.

gruszkin
28-11-07, 18:05
widziałem to i miałem usmiech po pachy, kupiłem za 50zł kolektor od d16y8 cały kolektor(ma większą średnice nawet od z6;]).pozdrawiam:).

zin
28-11-07, 18:21
hehe Gruszkin to po twoim opisie zmiany kolektora się jeszcze bardziej nakręciłem na wymiane...ale fakt pośpieszyłem się troche.. trudno :agent: pozdrawiam!

gruszkin
28-11-07, 19:24
spoko, ja zrobiłem tak samo z kolektorem ssącym:D.juz pół roku go kompletuję:). aha, sugeruję skrzynie od d13/d15:)

Kekacz
29-11-07, 07:34
Mam pytanko: wczoraj wylicytowałem na allegro kolektor wydechowy z D16Z6. Kupiłem go razem z osłonami i uszczelką ale bez tej dwururki która idzie pod cifem od kolektora..pytanie: czy można to bez większego problemu dostać??na aukcjach nie znalazłem chyba że źle szukałem, nie wiem jak ten element się fachowo nazywa..

Ja tak zrobilem dzien wczesniej czyli kupilem na allegro samą górę kolektora. Dopiero po czasie zrozumiałem swój błąd. Na drugi dzien kupilem właśnie tą dwururke o której piszesz. I szczerze mówiąc modliłem się, aby osoba która wygra górę, tą srebrną, nie zechciała skompletować całości. A aukcja dwururki konczyla się 30 minut po pierwszej.

Szukaj pod nazwą dwururka lub portki, druga to nazwa potoczna ale nader czesto stosowana.
I nie jestem pewien, ale byc moze pasuje dwururka z D16a9? Tego nie wiem, bo kiedy zadalem pytanie tu na forum nikt nie byl w stanie odpowiedziec.

-----
Edit:

Aaa, widzę, że wunat ma dół. To juz nie ma co szukac.

zin
29-11-07, 12:35
Kekacz dzięki za tą nazwe...pewnie prędzej czy później się to pojawi gdzieś na aukcji..i tak będe to zakładał pewnie jakoś z nowym rokiem, ogólnie do wiosny chce troche gratów kupić ale teraz bedę ostrożniejszy już.
Gruszkin na wiosne planuje inną skrzynie ale jeszce nie wiem jaka będzie w miare optymalna..

gruszkin
29-11-07, 17:48
wunat Ci zaproponował dół od z6 czemu od niego nie weźmiesz? Optymalna będzie od d15b7 ale radykalna tylko d13/d15 -b2 jesli chodzi o nie-hybrydy:).Polecam,spalanie wcale niezłe choc ponizej 7l nie zejde juz pewnie

zin
29-11-07, 17:55
Proponował mi ale nie odpisał jaka cena go interesuje..poza tym pisałem mu że puki co nie mam funduszy (bede miał może za dwa tygodnie może wcześniej nie wiem a może później) więc może dlatego..

wunat
30-11-07, 00:17
nie odpisal bo jest zarobiony ;] pw poszlo