Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : co sądzicie o tych sprężynkach

Pawelss
28-11-07, 15:28
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=276341628&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.
może ktoś takowe ma i fotke mi podeśla jak hania siedzi
narazie kasy na gwint nie mam;-( więc może na początek te sprężynki mi podejdą będą dawały rade jak sądzicie moze ktos takowe ma acha do seryjnych amortyzatorów to nie będzie samobójstwo i jak z ceną daje rade POMOCY

PS. nie wiem czy w dobrym miejscu umieściłem:-I jak źle to sorki :bicie:

dymek
28-11-07, 16:33
Jak masz seryjne amorki to po założeniu sprężyn szybko będziesz musiał je wymieniać.

wunat
28-11-07, 16:41
Ziom to opinia z autopsji czy przeczytana tylko?

tomcyk
28-11-07, 16:43
gdzies powinien byc wybity numer seryjny czesci, wiec spytaj i upewnij sie ze sa takie jak w opisie aukcji,

dymek ma racje,

dymek
28-11-07, 17:04
U mnie padły tylne amorki. Jak wymieniałem amorki to były oryginalne Hondowskie. Auto jeździło na krótszych sprężynach jak już kupiłem więc nie powiem czy był ten setup od nowości czy od krótszego czasu. Fakt że auto jeździło wcześniej w Niemczech. Prawdopodobnie to był jeden z powodów sprzedaży auta przez pierwszego właściciela.

edit
sprawdziłem - jeśli dobrze odczytuje to w briefie jest że od 96r auto jeździło na tych sprężynach

wunat
28-11-07, 17:06
to chyba nie tak krotko?

dymek
28-11-07, 17:08
kto wie, ile razy tam ktoś zaglądał, wymieniał amortyzatory...

Pawelss rób na swoja odpowiedzialność, ja bym od razu pomyślał nad amortyzatorami o krótszym skoku do obniżonego zawieszenia. A swoją drogą również nad markowymi sprężynami. Koniec mojego OT

tomcyk
28-11-07, 17:29
to ja jeszcze sprostuje swoja wypowiedz, ze fabryczny amortyzator ma swoj zakres w ktorym zostal zbudowany do pracy, wsadzajac krotsza sprezyne zmieniasz ta chrakterystyke, i tak samo w druga strone, krotsza sprezyna ma inna charakterystyke pracy na standardowym amorku w stosunku do tego z krotszym skokiem,
w wyniku czego amorek moze, nie musi, ulec zniszczeniu, pomijajc fakt ze moga pojawic sie podczas agresywniejszej jazdy nieporzadane efekty (auto moze "skakac" po drodze a na dolach dobijac)

ale z drugiej strony masa!! ludzi tak ma i nei narzekaja, zalezy tez jak bardzo chcesz rajdowac :/
dodam moze ze sam tak nie mam ale mialem tak u siebie robic, ale po lekturce na roznych forach wstrzymuje sie i zmienie cale zawieszenie

Pawelss
29-11-07, 11:43
he ja tez juz wszystkie znane mi fora przejrzałem i juz sam niewiem postanowiłem zobacze jak to bedzie w rzeczywistości kupiłem za 280 załorze i sprawdze najwyrzej będę sciągał :czerwona kartka: i zakładał serie tylko znów nie wiem czy zakładać na zime?? jestem podjarany :aloha: ale żeby nie było wała :djablek: he jak się nakręce bardzo to dzisiaj robie podmianke dzięki za odpowiedzi bedę pisał w tym poście co i jak się tam dzieje... cdn. :agent: