Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : automat do d15b7

muzammil
28-11-07, 10:26
na wstepie prosilbym kazdego kto chce wyrazac opinie na temat mojego wyboru prosze o powstrzymanie swoich komentarzy. z kilku wzgledow postanowilem zmienic skrzynie w moim sedanie d15b7 z manualnej na automatyczna. czy ktos z was orientuje sie czy jest z tym duzy problem, czy trzeba cos kombinowac,cos przerabiac/dorabiac czy jest ona plug and play???prosze o konkretne odpowiedzi na zadane pytanie a nie ocenianie slusznosci mojego wyboru. z gory dzieki pozdrawiam

Furious
28-11-07, 10:34
w cholere roboty.. nic nie jest plug&play
lapy, wiazka, linki, komputery, pedały, dziwgnia zmiany biegow...

Bono
28-11-07, 20:58
a nie taniej będzie sprzedać i sciagnać wersje z AT?

shantillas
28-11-07, 23:53
Mam automat, tyle ze d15b2 ale dużej różnicy nie ma.

Z tego co wiem to będzie Ci potrzebne:

Skrzynia (oczywiste nie :) ), jak i pewnie mocowania
Chłodnica od wersji automat
Nowy komputer (wiązka zostaje ta sama)
Wajcha wybieraka biegów (cały kompletny mechanizm)
Cięgno idące z wybieraka do skrzyni
Zegary od wersji z automatem
Szeroki pedał hamulca

Plus jeszcze parę pierdółek, o których zapomniałem. Szkoda, ze teraz z tym tak wyskoczyłeś ponieważ jeszcze niedawno na szrocie stal sedan d15b7 w automacie i miał wszystko co potrzebne na swap. Sam z niego wyjąłem nowa chłodnice i podłokietnik. Niestety na mini me jak i tempomat nie juz miałem hajsu (włożyłem w zawias). Acha sedanik już jest pocięty na żyletki jednak komp itp pierdoły jeszcze pewnie są.

Dobrą opcja by było jakbyś znalazł kogoś kto chciałby pozbyć się automata i mieć manuala.
Hmm może nawet i ja :)

Roslina
29-11-07, 13:35
Ano... Roboty w cholere, lepiej sprzedaj manuala i poszukaj nowej Hani. Wbrew pozorom frajzd z jazdy tez jest. Ustrzel tylko taka z przelozeniem S w skrzyni.