PDA

Zobacz pełną wersję : obciecie sprężyn

ezieToruń
28-11-07, 01:09
Siema. Szukałem na forum co sądzicie o obcieciu sprezyn i wyczytałem że nikt nie poleci mi tu rozwiązania druciarskiego jakim jest własnie ten zabieg. Wiem ze to napewno nie jest dobry pomysl, obcinac sprezyny, przy miekkim standardowym zawieszeniu. W moim przypadku, mam sportowe zawieszenie w mojej hani, amorki są chyba monroe, niewiem dokładnie ile cm bo autko kupilem juz na takim zawieszeniu. W każdym bądź razie chcialbym obniżyc ją trochę bardziej. Zastanawialem sie nad wrzuceniem dużych felg, ale stwierdzilem ze zostawie ją na 15, tylko poprostu ją jeszcze trochę obniże.
Co sądzicie o tym jakbym trochę przyciął te sprężyny co mam teraz???
Uważacie że to wciąż nie jest dobry pomysł, tak samo jak w przypadku standardowego zawieszenia?
plusem jest napewno tanszy koszt? A Jakie byłyby minusy takiego zabiegu?
dzieki pozdro

Frydzio
28-11-07, 01:24
skoro wiesz ze to zły pomysł to nikt ci nie podpowie tego rozwizania, nikt nikogo nie chce miec na sumieniu :bicie:

ezieToruń
28-11-07, 01:31
jeszcze jedno. Jeśli juz obciął bym spręzyny, i obniżył ją w ten sposób, że felga 15'' byłaby jakies 2 cm nizej od nadkola, czy nic by mi nie przycierało o ranty? W tym momencie mam założone opony 195/50/15 , wiem ze musialbym oczywiscie zmienic opony na troche nizszy profil, ale z tego co sie orientuje to chodzi tu głownie o szerokosc elgi i opony, a nie profil.
??

Rikoo
28-11-07, 09:09
obciecie to samobojstwo i glupota, narazasz siebie,swoich pasazerow i innych uzytkownikow drog na wypadek :bicie:

rafalb33
28-11-07, 09:38
jeszcze jedno. Jeśli juz obciął bym spręzyny, i obniżył ją w ten sposób, że felga 15'' byłaby jakies 2 cm nizej od nadkola, czy nic by mi nie przycierało o ranty? W tym momencie mam założone opony 195/50/15 , wiem ze musialbym oczywiscie zmienic opony na troche nizszy profil, ale z tego co sie orientuje to chodzi tu głownie o szerokosc elgi i opony, a nie profil.
Za cos takiego powinni rekwirowac samochody............ :djablek:
Chłopie wez kup sobie jakies najtansze sprezyny chocby z allegro. Mozna juz dorwac za ponad 300zl. Nie bedzie to jakies super rozwiazanie, ale napewno lepsze niz ciecie sprezyn.
A jak cie nie stac to kup rower.

bratex
28-11-07, 09:39
W tym momencie mam założone opony 195/50/15 , wiem ze musialbym oczywiscie zmienic opony na troche nizszy profil

nic nie wiesz, jest od ch*** wątków na forum o druciarstwie, poczytałeś i pytasz czy możesz obciąć?? kolego nie rób wiochy !! Zawieszenie i jego elementy odpowiadają w głównej mierze za Twoje bezpieczeństwo. Jak byś trochę poczytał a co najważniejsze pomyślał, to szybko byś wyciągnął słuszne wnioski czym to grozi !! 2cm od nadkola to jest obniżenie rzędu 6-8 cm. A jeśli u Ciebie lans i oszczędności biorą górę nad Twoim bezpieczeństwem i innych użytkowników dróg, to nie chcę Cię nigdy spotkać na swojej drodze.

W moim przypadku, mam sportowe zawieszenie w mojej hani, amorki są chyba monroe, niewiem dokładnie ile cm bo autko kupilem juz na takim zawieszeniu.

Kolejne zdanie świadczące o Twojej niewiedzy, masz sportowe zawieszenie czy masz chyba sportowe zawieszenie - chyba firmy Monroe? My Ci chyba na pewno nie odpowiemy na to chyba pytanie, bo chyba prawdę mówiąc to chyba masz, albo i nie masz, albo chyba.

Ode mnie :czerwona kartka:

ezieToruń
28-11-07, 21:54
Kolejne zdanie świadczące o Twojej niewiedzy-- gdybym się znał i posiadał wiedzę na ten temat, to nigdy nie wchodziłbym na tą stronę żeby zapytać. Problem w tym ze wiedzy nie mam i w niektórych sprawach potrzebuje zapytrac innych którzy tą wiedzę mają. A czy ty mocium panie całą swą wiedzę posiadłes od razu, nagle, w jednej sekundzie, czy mozę zdobywałes ją stopniowo z biegiem czasu? Pewnie połknęłes ją w pigułce jak nero w matrixie, ale są na tym świecie równierz ludzie, którzy zdobywają wiedzę w normalny tradycyjny sposób. i do takich własnie ludzi należe ja. z zerową wiedzą zalogowałem sie na forum z nadzięją że uprzejmi panowie tacy jak ty podzielą sie ze mną swą wiedzą.
Wnioskowanie chyba nie jest moją mocną stroną skoro nie wywnioskowałem, że obcinanie sprężyn to zły sposób, a to chyba własnie powinienem zrobić wnioskować nie pytac. Mimo wszystko wnioskuje, że to forum powinno sie chyba nazywać pogawędki ludzi obeznanych w temacie a na głownej stronie powinien byc ogromny baner !!!JESLI NIE WIESZ NIE PYTAJ!!! WNIOSKUJ, A NIE ZOSTANIESZ ZJECHANY
dziękuje i prosze o obszerne komentarze.

p.s moze powinniscie utworzyc nowy podział na posty
A)Zjazdy małe(jak coniektórych f..ty) B)i duże (jak konusa buty)

nitro20
28-11-07, 22:00
Kolego ale o takich druciarskich sprawach już było, to że Cię tu zjechali to twoja i wyłącznie twoja wina, bo ze względu na swoje lenistwo nie poszukałeś i zadałeś te głupie pytanie, mogłeś tego uniknąć. Te tematy sie już przewijały, a przez takich leni jak Ty znowu Ci co wiedzą muszą marnować czas na odpisywanie np Tobie kolejny raz na ten sam temat.

tomcyk
28-11-07, 22:10
ezieToruń, wejdz u gory jest szukajka, wpisz tam sprezyny albo zawieszenie albo zawias, to Ty okazales sie leniwy, a jakbys poszukal to zobaczysz ze nikt tak nie robi, a to oznacza ze to juchowy pomysl ladnie mowiac, wiec nie unos sie,
wpadles na forum jak w butach do domu japonca

Qukie
28-11-07, 22:51
jak nero w matrixie

Nero to ja mam na kompie, a w filmie to chyba był Neo... kolejny punkt twojej niewiedzy...
Ode mnie :ban: za samą myśl o cięciu sprężyn i nie szukaniu tematu na forum

bratex
28-11-07, 23:05
wpadles na forum jak w butach do domu japonca

genialna riposta :d

miquelb3
29-11-07, 00:09
Siema. Szukałem na forum co sądzicie o obcieciu sprezyn i wyczytałem że nikt nie poleci mi tu rozwiązania druciarskiego jakim jest własnie ten zabieg.

Widac ze wniosków wyciągac nie potrafisz.

PS. Nawet jak koło sie zmiesci to zachaczy o nadkole przy skrecie na dziurze czy krawężniku, amory sie wyleja itp. Kurcze po co ja to pisze :bicie: , przeciez juz czytałes o konsekwencjach takich działań.

nitro20
29-11-07, 00:20
Może zamknąć... bo się w końcu zrobi śmietnik :D