Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : szarpanie na niskich obrotach i klopot z odpaleniem

velmond
02-08-05, 10:50
czesc.mam hanie d15b2 i od jakiegos czasu przy predkosci ponad 120km zaczyna mi drgac kierownica.kola sa nowe(toyo 195/50) i wywazone.wczym jest problem.takze ostatnio zaczal mi na niskich obrotach przerywac i szarpac(tak jak by jeden gar nie palil, wymienilem swiece i nie pomoglo).co do odpalania to jak sie silnik rozgrzeje i go zgasze to potem jast problem z odpaleniem(dopiero lapie po jakims czasie).pomozcie co to moze byc i jak to naprawic??

kosiniak
02-08-05, 10:57
co do drgan to fela moze byc krzywa np, nieszkodzi ze jest wywazona, bicie moze miec, moze cos w zawieszeniu tysz jakies luzy itp!!!! a opony, hm nie przyhamowales za mocno gdzies??? tak bardzo latwo zjebac opone???

prz3mo
02-08-05, 11:16
Mialem takei drgania wlasnie jak alus był krzywy.. Znając poziom usług naszych zakładów itp. wcale bym się nie zdziwił gdyby gościu wyważył krzywą felgę... (bo po co mówić klientowi, że nie ma sensu jej wyważać póki się nie wyprostuje, jak można zarobic pare złotych)...
Ja patrzyłem mu na ręcę i od razu było na maszynie widać, że felga ma wewnątrz "bicie"... Za prostowanie zapłaciłem 30pln, wyważyłem i drgań nie ma...

Aha, sprwadz też czy jakas opona nie jest wadliwa, może ma jakieś bąble czy coś...

velmond
02-08-05, 22:23
felgi sa proste bo sprawdzwle i zakladalem kola od kumpla i dalej sa drgania.

[ Dodano: Wto 02 Sie, 2005 ]
a w czym moze byc problem z tym dlawieniem i szarpaniem na niskich obrotach

Woyteckpn
03-08-05, 00:44
przyłączam się do pytania, mam podobny problem z tym szarpaniem, wymieniałem niedawno pierścienie i uszczelniacze i teraz nie wiem czy mechanik źle poskładał silnik czy jeszcze coś jest do wymiany

boomer
03-08-05, 09:46
ludzie nazywajcie tytuly tematow tak zeby mozna bylo zorientowac sie o co chodzi, jaki problem. Czy wy troche myslicie, nie dosc ze ulatwia to sprawe wam bo ktos przegladajacy forum bedzie wiedzial czego dotyczy problem i napisze cos sensownego w tym temacie to za pol roku bedzie mozna wyszukac to w archwium. Tytul tematu potrzebuje pomocy moze rownie dobrze wskazywac na zatwardzenie, problemy z potencja albo klopoty finansowe. Regulamin, moderatorzy tlumacza a wy dalej swoje, jak krew w piasek...

velmond
03-08-05, 12:07
sorki za problem ale moze ktos bedzie znal przyczyne tego co mi sie dzieje z hondzią