Zobacz pełną wersję : Poduszka powietrzna do '94 coupe
Witam!
Ostatnio moj dobry kolega mial powazny wypadek. Cale szczescie za duzo mu sie nie stalo. Pare siniakow i zadrapan, ale powiedzial mi, ze gdyby nie poducha to bylby DEAD :/
Tak mnie to ruszylo, ze masakra.
Zaczalem glowkowac bo stwierdzilem ze ja u siebie nie mam ani jednej :/ Postanowilem kupic kierowkice z poducha. Ktos wie gdzie, za ile i czy w ogole da sie takie cudo kupic?
A co z pasazerem? Da sie ja tam jakos wmontowac? :/
Pozdrawiam
Artur
a czujniki /kom-centralka/wiazka/zegary-kontrolka itd?
bo sama kiera z poduszka to ci sporo nie pomoze
Oczywiscie mowie tu o wszystkim co potrzebne. To chyba oczywiste...
Przewaznie instalacja poduszek w samochodzie ktory ich nie posiada/posiadal jest astronomicznie droga. Jednak jak najbardziej mozliwa.
Chyba ze w gre wchodzi wymiana wystrzelonych poduch, czysto teoretycznie mozna sobie kupic poduche i wsadzic ale..
Oczywiscie mowie tu o wszystkim co potrzebne. To chyba oczywiste...
suma zakupu czesci moze byc bardzo duza..
i na dodatek raczej ryzykowne sa używki....
poza tym musi to zrobic fachowiec...
Czyli nie polecacie? Lepiej uwazac na drodze 2x mocniej? :afro:
suma zakupu czesci moze byc bardzo duza..
Nie koniecznie - o ile dobrze pamietam PAT nie mogl przez dluzszy czas sprzedac kompletu do jajka (diwe poduchy plus dwa sensory) i cena zeszla do smiesznych pieniedzy (nie chcialbym slamac ale chyba ok 300 pln) do tego potrzebujesz moduł srs i wiązki i podłaczenie , koszt wymiany poduch po wybuchu w wawie to ok 150 pln. pasazerowi raczej nie wszczepisz poduchy bo bys musial deske chyba zmieniac /ciac (drugie rozwiazanie nie ma sensu bo jak zle wlozysz poduche to mozesz krzywde komus zrobic). Ulozenie wiazki itd - z tym moze byc klopot finansowy bo pewnie nie kazdy sie podejmie.
Poduchy w samochodzie ciezko przecenic tym bardziej jak sam z nich skorzystasz :
Czyli nie polecacie? Lepiej uwazac na drodze 2x mocniej? :afro:
Niestety nie zawsze sie da - nawet jezeli jestes mistrzem kierownicy i nie popelnisz bledu to sa inni ktorzy moga zrobic to za ciebie. Czego oczywiscie nikomu nie zycze.
Ulozenie wiazki itd - z tym moze byc klopot finansowy bo pewnie nie kazdy
jak juz załozyc takie cos to tak by zadziałało prawidłowo
a tego tanio nikt nie zrobi
a jak bedzie tanio to bez "gwarancji" jakiejkolwiek co juz w jakis sposób wyklucza sens montażu....
a i nawet jak te czujniki 300 to jeszcze moduł, jeszcze wiazka, jeszcze zegary z srs...