PDA

Zobacz pełną wersję : Program na komputer do HC '99 2,0iTD - 105KM.

ariadna111
27-11-07, 19:20
Witam.
Panowie piszę do Was w następującej sprawie, otóż nie można odpalić Hondy Civic '99 2,0iTD 105 KM (to jest chyba 20T2N). Trzeba jej wgrać nowy program na kompa, tylko jest następująca kwestia czy muszę najpierw zgrać taki program z innej Hondy z tym silnikiem? Czy te programy mogę jakoś inaczej uzyskać?
Jeśli nie (czyli trzeba zgrywać z innej takiej samej Hondy) to czy ktoś mógłby mi pomóc z tym? Ktoś kto taką Hondę posiada.
Dzięki.

skolopendra
29-11-07, 14:32
Civic '99 2,0iTD 105 KM (to jest chyba 20T2N).
a czym to chcesz zgrać z obd2 ??

_WALDI_
29-11-07, 16:43
zdaje mi się że musiała byś wymontować komputer i wylutować chipa (kości pamięci)
do tego potrzebowałabyś czytnik takich kości i wypalarkę jest to do dostania w USA
czy u nas nie wiem! pomogliby ludzie zajmujący się chipowaniem komputerów bo oni wymieniają te kości właśnie i wstawiają z nowym programem
tyle że dotyczy to benzyny ale myślę że budowa komputera się nie różni

bolas
29-11-07, 23:38
zdaje mi się że musiała byś wymontować komputer i wylutować chipa (kości pamięci)
do tego potrzebowałabyś czytnik takich kości i wypalarkę jest to do dostania w USA
czy u nas nie wiem! pomogliby ludzie zajmujący się chipowaniem komputerów bo oni wymieniają te kości właśnie i wstawiają z nowym programem
tyle że dotyczy to benzyny ale myślę że budowa komputera się nie różni

moze sie myle ale troszke przesadzasz jezeli dostala by to samo ECU wystarczylo by tylko przelozyc i po sprawie chociaz moglby byc problem z immobilaiserem wystarczylo by samo ECU poniewaz nie wierze aby oprogramowanie roznilo sie od innego autka natomiast jezeli chodzi samo skopiowanie oprogramowania to nie mam zielonego pojecia czy to wogole jest mozliwe

_WALDI_
01-12-07, 14:02
moze sie myle ale troszke przesadzasz

chyba nie bo

jezeli chodzi samo skopiowanie oprogramowania to nie mam zielonego pojecia

Ja właśnie napisałem jak skopiować program i go wgrać bo takie było pytanie.

jezeli dostala by to samo ECU wystarczylo by tylko przelozyc i po sprawie

Tak zgadzam się, ale wtedy trzeba jechac na lawecie do ASO aby zaprogramować kluczyki i mało tego trzeba znać nr VIN auta skąd jest komputer ponieważ kod do zaprogramowania musi być ściągnięty z MaRIS'a tylko za pomocą VIN'u

Można jeszcze przełożyć cały zestaw czyli komp, immo, stacyjka, kluczyk.

ariadna111
04-12-07, 19:01
Panowie nie znam dokładnie objawów. Zostałam poproszona aby rozeznać się czy ktoś ma taki silnik i mógłby pomóc - użyczyć do zgrania ten komputer (właściciel zdaje sobie sprawę, że teraz nic nie ma za darmo ;) ). Nie dociekam czy to rzeczywiście komp czy nie, ponoć zostało to już ustalone przez jakiś tam fachowców. Znaleziony został także gość który twierdzi, że to ogarnie ale jedyne czego potrzebuje to komputer z auta o takim samym silniku. A silniki te nie występują często stąd poszukiwania :/

Wobec tego pytam - ma ktoś taki silnik i byłby w stanie użyczyć tego komputera aby przeprowadzić operację o której napisałam (jak wspomniałam, nic nie ma za darmo ;) ) ???

skolopendra
04-12-07, 19:19
ma ktoś taki silnik i byłby w stanie użyczyć tego komputera aby przeprowadzić operację o której napisałam (jak wspomniałam, nic nie ma za darmo ;) ) ?? ?

zapytaj Furious-a :)