Zobacz pełną wersję : Co to za wtyczka ???
Witam... Civic EJ9 wcześniej D14A3 teraz D16Y8 z głowicą od Z6, 4-2-1, 2,25' CatBack, parówa SIMOTA...
Czytałem coś o tym lecz nie wiem jak tu jest u mnie. Podobno jest to sterowaniem zaworu VTEC (elektromagnes)... Powiem szczerze że nie odczuwam podczas ostrej jazdy zmiany fazy rozrządu...
Ktoś mnie uświadomi czy to powinno być czy jest inny problem z silnikiem... ?
http://s24.postimage.org/fvye35i2d/IMAG0887.jpg
Proszę o pomoc i podpowiedzi...
czujnik cośnienia oleju na VTEC, nie masz wystajacej brakującej, nie podłączonej wtyczki w wiązce ?
Nie mam właśnie, powinna byc w wiazce co idzie do aparatu zaplonowego ale przegladnałem dzis wszystko... i nie widze... dlatego nie czuje zmiany fazy rozrzadu??? vtec nie dziala???
jest to prawdopodobne ale mozesz miec ten czujnik zmostokowany przy kompie, lub tez wychodzily wersje ecu bez obslugi tego czujnika i vtec dzialal :) jak bledow komp nie lapie to vtec dziala a w sohc nie jest odczowalne kopniecie poprostu auto ciagnie do konca obrotow
no tak lecz przy stozku powinno byc slychac ta zmiane... sam poglos powinien byc.... a u mnie jak od 2 tys tak do odciny...
idzie jakis jeden przewod z pod grzybka ale to chyba masa...
PAWELEKHONDA
11-03-13, 16:53
jaki przewód masz moze foto ? moze byc tak tez ze sa połaczone zmostkowane cos w kompie
ten jeden kabel jest widoczny na zdjęciu... idzie z pod grzybka przez złączkę i dalej do wiązki... No tak tylko który to pin w złączce ???... kumpel w D16Z6 ma ten kabelek w grzybku ze złączką i tą drugą zieloną...