PDA

Zobacz pełną wersję : Co to za wtyczka ???

piiiotrek
10-03-13, 22:59
Witam... Civic EJ9 wcześniej D14A3 teraz D16Y8 z głowicą od Z6, 4-2-1, 2,25' CatBack, parówa SIMOTA...
Czytałem coś o tym lecz nie wiem jak tu jest u mnie. Podobno jest to sterowaniem zaworu VTEC (elektromagnes)... Powiem szczerze że nie odczuwam podczas ostrej jazdy zmiany fazy rozrządu...
Ktoś mnie uświadomi czy to powinno być czy jest inny problem z silnikiem... ?

http://s24.postimage.org/fvye35i2d/IMAG0887.jpg

Proszę o pomoc i podpowiedzi...

Van_Dal
10-03-13, 23:03
czujnik cośnienia oleju na VTEC, nie masz wystajacej brakującej, nie podłączonej wtyczki w wiązce ?

piiiotrek
10-03-13, 23:36
Nie mam właśnie, powinna byc w wiazce co idzie do aparatu zaplonowego ale przegladnałem dzis wszystko... i nie widze... dlatego nie czuje zmiany fazy rozrzadu??? vtec nie dziala???

Whiplash
11-03-13, 06:13
jest to prawdopodobne ale mozesz miec ten czujnik zmostokowany przy kompie, lub tez wychodzily wersje ecu bez obslugi tego czujnika i vtec dzialal :) jak bledow komp nie lapie to vtec dziala a w sohc nie jest odczowalne kopniecie poprostu auto ciagnie do konca obrotow

piiiotrek
11-03-13, 12:40
no tak lecz przy stozku powinno byc slychac ta zmiane... sam poglos powinien byc.... a u mnie jak od 2 tys tak do odciny...

idzie jakis jeden przewod z pod grzybka ale to chyba masa...

PAWELEKHONDA
11-03-13, 16:53
jaki przewód masz moze foto ? moze byc tak tez ze sa połaczone zmostkowane cos w kompie

piiiotrek
11-03-13, 18:30
ten jeden kabel jest widoczny na zdjęciu... idzie z pod grzybka przez złączkę i dalej do wiązki... No tak tylko który to pin w złączce ???... kumpel w D16Z6 ma ten kabelek w grzybku ze złączką i tą drugą zieloną...