Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przeciek szyberdachu.

KruKs
27-11-07, 15:33
Nie mam czasu przegladnac historie (sory) bo sprawa dosc gorąca. Wydaje mi sie ze kanaly odprowadzania wody szyber dachu sie zapchaly, wczesniej podejrzewalem cos podobnego i sobie pomyslalem ze odetkam je sprezonym powietrzem (skorzystalem ze stacji, pompowanie kolek :P) ale co sie pozniej dowiedzialem sa tam jakies rurki w srodku w tych kanalach odprowadzajacych *******ki itp. I cos nawalilo bo mam mokra podsufitke lekko i czasem kapie mi z gory (na szczescie lekko bardzo) tak co 5-10minut np jak po nocy przychodze mam siedzenie pasazera mokre (z przodu). Jest to dosc powazna sprawa na tyle ze mam nowa podsufitke polozona i nie chce zeby sie znowu zwalila bo to kosztowna sprawa :((. Help co zrobic ? do ASO odrazu jechac ? Jaki koszt +/- moze tego byc? Dzieki za pomoc

Gruszka
27-11-07, 15:47
Mariusz sprobuj moze najpierw zlokalizowac przeciek. Zamknij szyber, odsun rolete i polewaj szpary woda lub kogos popros zeby Ci pomogl. Obserwuj ktoredy splywa woda. Ona zanim trafi do rurki, musi sie jej troszke w naroznikach zebrac. Byc moze rurki odprowadzajace sa wciaz niedrozne, ale moze szyber jest zle wyregulowany i woda znajduje jakas droge do podsufitki. Moze wystarczy te rurki jakims cienkim drucikiem przepchnac. Nie mam wiecej pomyslow, auto z szyberdachem mam od niedawna, ale jest wyregulowany, nasmarowany i nic nie cieknie.

Jeszcze podrzuce Ci linka do manuala, moze sie przyda:
http://media.honda.co.uk/car/owner/media/manuals/CivicManual/pdf/20-47.pdf

kaza59
29-12-07, 19:20
No właśnie mam ten sam problem :/ KruKs, uporałeś się z tym ??