Zobacz pełną wersję : Kolektor ssący "ala skunk2" allegro
bartkonator
10-03-13, 10:05
Witam, przeglądałem sobie allegro, znalazłem taki wynalazek http://moto.allegro.pl/kolektor-ssacy-honda-civic-crx-b18c4-c1-ala-skunk2-i3082436391.html jak widać gość piszę że wszystkie wymiary ma takie same jak Skunk2, cena jest w sumie zachęcająca jeśli prawdą jest że jest taki sam jak skunk2. Zastanawiam się nad kupnem albo edelbrocka albo skunk2, z tym że skunk2 to odlew integrowego kolektora więc pod uwagę biorę także tańszy a ponoć lepszy blox.
I tutaj pytanie co siądzicie o tym kolektorze z allegro? Zapewne jest to jakiś chinol, ale ktoś może to macał albo lepiej, próbował?
a myslisz, ze skunk2 gdzie jest robiony ?
bartkonator
10-03-13, 14:13
Nie wiem nie mam pojęcia, oświeć mnie :) po to jest forum, ale ciężko mi wierzyć że skunk2 jest produkowany masowo przez chińczyków, a choćby nawet to dlaczego ludzie nie kupują tych tańszych chinoli skoro jest to to samo, i robione jest w tym samym kraju przez chińczyków, bo tak wnioskuje po twoim stwierdzeniu. :) Ktoś doda coś od siebie?
ciezko zeby skunk nie twierdzil ze roznice sa ogromne i artykul troche reklamowy, ale mozna przeczytac. Tu akurat mowa o bezczelnych podrobkach w kartonie i z logo skunk2:
http://cms.skunk2.com/id/467/Pro-Series-Intake-Manifold-Clone-Alert/
zeby nie zakladac nowego tematu i mam pytanie, na ile mozna maxymalnie rozwiercic ssacy od strony przepustnicy?? w artykule podeslanym przez Gorlisia pisze,ze 75mm a podroba 66. mial ktos z tym stycznosc ??
HondaParts
10-03-13, 15:52
Zacznijmy od tego że kopia jest bardziej podobna do kolektora z B18C6...A skunk2 jest poprawioną wersją tego kolektora.
obecny skunk2 to wersja v2 ktora ma nalepke i wytloczenie, czemu kupuja skunk2 - bo to duza firma z poteznym marketingiem i lobbingiem, jest produkowany w chinach, ale jakies tam normy musi spelniac;
odnoscnie 'podrobki ' z allegro dam sobie reke uciac, ze nie poczujesz roznicy na wlasnej skorze miedzy s2 (ktory tez jest podorbka ori z b18c6) a tym z allegro
czyli warto za tą cene to kupić i latać?
Warto..tak samo jak podróbki sprężarek Garreta. 1/4 ceny za nówkę z chin, a jakość poprawili i chłopaki latają na takowych bezawaryjnie :)
A co myslicie o ederbloku performer x , jaka jest roznica pomiedzy skunk'2?
Napewno cena no i chyba trudniej dostac...:-/
A co myslicie o ederbloku performer x , jaka jest roznica pomiedzy skunk'2?
kaman, róznice widać gołym okiem
zeby nie zakladac nowego tematu i mam pytanie, na ile mozna maxymalnie rozwiercic ssacy od strony przepustnicy?? w artykule podeslanym przez Gorlisia pisze,ze 75mm a podroba 66. mial ktos z tym stycznosc ??
podroba ma fabrycznie 70mm
podroba ma fabrycznie 70mm
da rade go rozwiercić na 76mm ???
tego nie jestem ci w stanie powiedziec, jedynie za 2 tyg bo bede miec kolejna sztuke w chacie bo zamowilem od chinoli