PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z radiem seryjnym?? Co robić proszę o POMOC :(

lipa85
27-11-07, 01:01
Dzisiaj rano gdy zapalałem moją hondę CDTI 2003r. nagle zgasły wszystkie kontrolki, a jak się zapaliły po ok. 20 sekundachto wszystko było ok oprócz radia. Na wyświetlaczu radia pojawił się napis CODE. Nie działa jednocześnia żadna funkcja -> ani radio ani cd. Po przyciśnieciu dowolnych 5 cyfr na radiu od 1-6 pojawia się znaczek Err 1, po naciśnięciu kolejnych 5 cyfr, Err 2 itd. Czy może jest jakiś seryjny kod do odblokowania radia, czy konieczen bedzie udanie się na ASO. Czy też może problem tkwi w czymś innym. Może odłączenia akumulatora pomoże? Nadmienię, że szczęścliwym do tej pory właścicielem hondy jestem od pół roku i nie było do tej pory takich problemów. Bardzo prosze was o pomoc w tym zakresie, z góry dziękuję. W instrukcji niestety na ten temat nie mogę nic przeczytać, bo instrukcję mam po belgijsku, a tego języka nie znam :( :( :(

skolopendra
29-11-07, 13:54
obawiam się ze czeka Cie wizyta w aso :/

Czy może jest jakiś seryjny kod do odblokowania radia
każde radio ma indywidualny kod,który powinieneś dostać od poprzedniego właściciela
no chyba ze on jest w papierach , tylko zle szukasz :agent:

Barti88
29-11-07, 15:19
musisz wpisać kod radia, przy każdym odłączeniu akumulatora trzeba go wpisac...powiniem być razem z książką serwisowa jeśli go nie masz to chyba tylko wizyta w ASO pomoże.

kropa
29-11-07, 16:11
Miałem kiedyś podobny problem w Carismie. Pomogła wizyta u dobrego "magika" od audio. 5minut roboty i po krzyku.