PDA

Zobacz pełną wersję : jeszcze raz temat gazu!!!

Enrike
01-08-05, 21:44
witam wszystkich
napiszcie mi jak mozecie czy duza jest roznica miedzy sekwencją a zwyklą instalacją gazową .Interesuje mnie jaka to roznica ,bo bo jesli mam zapłacic za sekwencyjny wtrysk 3.500 a oprocz spadkow mocy nie ma wiecej roznic to biore zwykła instalke,.Silnik mam 1.5 16v oznaczenie d15b7.pozdrawiam Ps sory jesli robie burdel na forum ale jest to dla mnie wazne!!

Woyteckpn
01-08-05, 21:53
moja D15B7 była zagazowana instalką drugiej generacji i nie polecam choć jechałem na niej tylko raz to jednak było trochę widoczne, że się silnik zdławił, po zdjęciu instalki auto zrobiło się o wiele żwawsze, jeśli chodzi o wtrysk to poniżej post z forum hondapl.org apropo Accorda z wtryskiem: http://www.hondapl.org/forum/message.asp?id=112054

generalnie oprócz dobrej instalacji musisz mieć też dobry montaż żeby obyło się bez przygód

ppm702
02-08-05, 01:42
Sekwencja. Są kłopoty z wystojeniem, ale jak użyjesz opcji "szukaj" to znajdziesz opinie. Różnic jest kilka, ale każdy gazownik CI je wymieni. Generalnie jest mniej obciążająca dla silnika w sensie jego szybszego wyeksploatowania.