PDA

Zobacz pełną wersję : odpalai na ssanou jak jest cieplo

hornichmarcin
08-03-13, 08:52
Kupilem niedawno honde civic 1.4 75km 2000r i wydaje mi sie ze z nia jest cos nie tak. Nawet jak jest 8stopni na plusie odpala na ssaniu,czy wasze hondy tez tak maja?

straznik
08-03-13, 09:34
Tak mają i tak ma być.

hornichmarcin
08-03-13, 12:10
spoko dzieki....chociaz to dziwne...

nawet jak bedzie na dworzu 20stopni na plusie to bedzie odpalac na ssaniu??

xante
08-03-13, 12:17
tak bo zimny silnik musi złapać temperaturę roboczą

Młody ŁDZ
08-03-13, 12:20
I takie tematy właśnie pokazują jakie mamy niedoinformowane społeczeństwo w tak podstawowych sprawach :rolleyes:

spoko dzieki....chociaz to dziwne...
Jedyne co jest dziwne to Twoja niewiedza.

Michał102
08-03-13, 12:24
Jak już kiedyś pisałem - jeszcze kilka lat, a poziom kretynizmu dojdzie do tego, że ludzie będą wypytywać na forum gdzie się wlewa paliwo :-/

MikeFoto
08-03-13, 13:28
gdzie się wlewa paliwo

Gdzie może znajdą.....ale problem może być jakie.....to z czarnego pistoletu na stacji czy z zielonego.....

8stopni

Skoro 8 stopni to jest ciepło, to zapraszam do pobiegania po dworze w szortach i t-shircie.

Marecki
08-03-13, 13:44
Czy do zakładania tak durnych i banalnych pytań naprawdę trzeba zakładać oddzielny temat?

luchuma
08-03-13, 14:00
Gdzie może znajdą.....ale problem może być jakie.....to z czarnego pistoletu na stacji czy z zielonego.....

ostatnoi na stacji widzialem jak kobitka miala naklejke na klapce DIESEL :D

michaus
08-03-13, 15:16
W niektórych samochodach chyba jest oryginalnie ta naklejka na klapce. W megance też tak mam. Chyba że może jakiś francuz se przykleił, albo francuzka:)

kruczekvu
10-03-13, 13:27
Czy do zakładania tak durnych i banalnych pytań naprawdę trzeba zakładać oddzielny temat?
Dla jednych nie dla drugich tak
Ogólnie forum jest do rozmowy więc wiesz ;)

Marecki
10-03-13, 17:30
W sumie racja:)

hornichmarcin
17-03-13, 15:38
kolego wczesniej mialem sporo aut i zadne przy temperaturze powyzej 5 stopni odpalalo bez ssania-wiec dziwi mnie to ze honda pali na ssaniu..............tez mi sie wydaje ze po to jest forum zeby pytac o wszystko zwiazane z danym autem

mafia35
17-03-13, 21:37
ostatnoi na stacji widzialem jak kobitka miala naklejke na klapce DIESEL :D

W Civicu na klapce od wewnątrz również jest napis Pb więc tekst nietrafiony :-)

Klepnięte Xperią T

luchuma
18-03-13, 13:44
W Civicu na klapce od wewnątrz również jest napis Pb więc tekst nietrafiony :-)

Klepnięte Xperią T

moze w poliftach ej/ek i w 5d:) ja w swoich przedliftach nic nie mialem :P

ale naklejke miala od zewnatrz wiec napewno nie byla fabryczna a to, ze sa od wewnatrz w nowszych autach to wiem

Vincent
18-03-13, 15:27
kolego wczesniej mialem sporo aut i zadne przy temperaturze powyzej 5 stopni odpalalo bez ssania-wiec dziwi mnie to ze honda pali na ssaniu..............tez mi sie wydaje ze po to jest forum zeby pytac o wszystko zwiazane z danym autem

To co to byly za auta mozesz powiedziec? Ja sie nie spotkalem z autem ktore startujebez ssania.
Ssanie albo automatyczne albo ręczne jak kiedys bylo.
5 stopni to nadal zimno jak i przy 15 ssanie tez wlaczyc sie powinno z tego co wiem, tylko krocej bgedzie chodzic bo szybciej temperature zlapie.

Młody ŁDZ
18-03-13, 15:51
Ja sie nie spotkalem z autem ktore startujebez ssania. Ze sprawnym ? Ja również. Nie wliczając manualnego ssania :D

Ssanie występuję w każdym sprawnym silniku aby rozgrzać szybko silnik do temp. roboczej. Czy to takie trudne? :)

kruczekvu
18-03-13, 16:11
5 stopni to nadal zimno jak i przy 15 ssanie tez wlaczyc sie powinno z tego co wiem, tylko krocej bgedzie chodzic bo szybciej temperature zlapie.
To raz a dwa różne auta mają różnie odczuwalne ssania
Honda idzie na około 1500 obrotów a inne auta mają delikatny 1000 obrotów i ssanie się załącza

Ssanie występuję w każdym sprawnym silniku aby rozgrzać szybko silnik do temp. roboczej. Czy to takie trudne?
Chyba tak bo inaczej nie mogę tego pojąć