PDA

Zobacz pełną wersję : Oberwanie chmury i pytanie o srodkowy tłumik do hcc z 94r:)

BartekHCC
01-08-05, 11:25
wczoraj nad Lublinem bylo oberwanie chmury (pierwszy raz widzialem oberwanie chmury z takimi skutkami) - zatopione samochody do polowy drzwi, wyjace alarmy przez zwarcia itd. Mialem niemila przyjemnosc jechac w srodku tego "czegos" ludzie nie patrzyli na swiatla i kazdy ratowal sie jak mogl - nagminnie uzywane chodnikow zamiast ulicy i jazda pod prad:) wieczorkiem wrzuce filmiki :)

podczas wjazdu na wysoki kraweznik zaczepilem srodkowym tlumikiem i oberwalem go a dokladnie to sie zlamal zaraz przy puszce bo spawany byl juz z 10 razy ... no i teraz musze jakis kupic tylko ze jak dzwonilem do sklepow to maja jedynie do 3d i sedanow a o coupe nic nie wiedza (podobno w katalogu Bosala nie ma czegos takiego jak coupe) a te od 3d i sedana roznia sie od siebie

teraz wiec mam pytanie czy ktorys z tych tlumikow(3d czy sedan) bedzie pasowac do mojej coupety czy mam szukac poprostu do civica coupe?

chce zakupic w miare tani tlumik wiec prosze nie pisac o kwasowkach itd:)

kosiniak
01-08-05, 11:34
a moze go nie wstawiaj tylko wspawaj kawałek rury, bedzie ciut głośniej poza tym ok???

BartekHCC
01-08-05, 11:36
tam naprawde juz nie ma czego spawac :)
wczoraj zreszta by nie stanac w wodzie ciagnalem kawalek go po ziemi on sie caly powyginal - generalnie kibel z nim :(

dlatego chce wiedziec tylko jaki tlumik bedzie do mojej kupety -3d czy 4d ...

pozdro

kosiniak
01-08-05, 11:43
nie spawac goo!!!!! tylko zamiat niego( w miejsce tłumika) wspawac rure o odpowiedniej srednicy!!!!

BartekHCC
01-08-05, 11:49
hmmm
tyle ze to tez bedzie "rzezba w g..." nie mam kasy na porzadna rure i kasy dla kogos kto mi to porzadnie zrobi. pozatym autem nie jezdze tylko ja wiec musi byc cicho zwlaszcza ze koncowy tlumik mam z tomaracing taki mugenowy i on juz sprawia ze glosno jest

chce kupic jakis zaminnik ....

kosiniak
01-08-05, 11:56
hmmm
tyle ze to tez bedzie "rzezba w g..." nie mam kasy na porzadna rure i kasy dla kogos kto mi to porzadnie zrobi. pozatym autem nie jezdze tylko ja wiec musi byc cicho zwlaszcza ze koncowy tlumik mam z tomaracing taki mugenowy i on juz sprawia ze glosno jest

chce kupic jakis zaminnik ....
ja nie wiem o czym ty mowisz, jaka rzezba??? jezeli chodzi o ograniczenie kosztow to jest najtansza opcja!!! jaka porzadna rure, uwazasz ze zamiennik bedzie z dobrej???? nie bedzie duzo glosniej!!!

BartekHCC
01-08-05, 12:03
oj takie powiedzenie niby jest "rzezbic w g..." :)

jak mowilem nie wchodzi to w gre - zamiennik chce kupic te z tego powodu ze auto potrzebne mi jest na codzien a watpie ze znajde kogos kto mi rure wspawa tak od reki

Kosniak podziwiam twoj zapal do ulpeszania i rasowania naszych H ale to serio odpada ...dziekuje za propozycje i rady ale nie jest to jedynie ode mnie zalezne ... gdybym ja tylko nia jezdzil i mial na to czas to pewnie bym zrobil tak jak pisales

Javo
01-08-05, 14:50
kup jakis srodkowy tlumik M-techa albo jakis taki i wstaw. Mysle ze firm ktor oferuja tlumiki jest duzo w lublinie...

Pati
01-08-05, 20:57
coupeta ma chyba długość sedana (rozstaw osi i długosc całkowitą). na pewno jest dłuższa od hb.

rek1n
02-08-05, 14:25
bierz od sedana tak jak Pati napisal sedan/coupe te same wymiary