Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : skoki obrotow lpg % pb

zieciu
26-11-07, 10:48
Witam,

Mam Civica 5D 1.6 z instalacja LPG dosc stara bo instalowana przez poprzedniego wlasciciela w roku 2004. Samochod byl zadbany przez niego ja tez dbam wszystko bylo wporzadku silnik pracowal jak kosiareczka, a ostatnio chcialem sprawdzic nowy gaz i to chyba byl moj blad, silnik zaczal tracic obroty na wolnych, wskazowka potrafi troche latac w dol i w gore 1500-1000- i nawet 500 na rozgrzanym silniku ( to chyba za malo?) Wszystkie te objawy sa widoczne czasami czasami znikaja calkowicie. Samochod stojac w korku potrafi caly zadrzec od tych skokow obrotow. troszke tez szarpie na jedynce.

p.s. podejzewam ze to moze byc kwestja parownika, napewno musze zrobic przeglad LPG a moze silniczka krokowego bo zauwazylem ze te objawy takze na benzynie.

Co radzicie? ja narazie wyjezdze ten trenfy gaz i jesli nie ustapi to pojade na regulacje LPG, ew. pozniej zaczne sie martwic :-]?

pzdr

Bassmaster
26-11-07, 13:02
ja narazie wyjezdze ten trenfy gaz i jesli nie ustapi to pojade na regulacje LPG, ew. pozniej zaczne sie martwic :-]
Dokładnie to bym radził na początek
Jeśli po zatankowaniu na porządnej stacji (Statoil, BP, Shell itp.) problem nie zniknie, to zacznij się dopiero martwić.

zieciu
27-11-07, 08:36
skoki obrotow ustapily, teraz zostalo tylko to ze jak na luzie wciskam gaz wskazowka idzie w gore to tak na poziomie 1000-1500 o/min troche trzesie (tak ze czuc na galce zmiany biegow) pozniej idzie dalej czysciutko i przy spadaniu tez w tym miejscu chrobotnie :D