Zobacz pełną wersję : Wtryski z CRX do d15z1
co sądzicie na temat montowania wtrysków z d16z5 do mojej z1?Dodam że kompletuję sobie kolektorek ssący i narazie mam kolektor z d15b7 i na dniach bede miał przepustnice od d16z6 no i brakuje wtrysków i krokowego a te częsci znalazłem własnie u znajomego w warsztacie, co sądzicie na ten temat?
skolopendra
26-11-07, 15:07
co sądzicie na temat montowania wtrysków z d16z5 do mojej z1
zapewne okażą sie zbyt duże i będzie kupa
przynajmniej u mnie tak było ;)
sęk w tym że nie wiem, nawet skąd wziąść takie info bo w manualu sie nie moge doszukac
skolopendra
27-11-07, 15:21
a jakie sa wtryski w z1?
to jest dobre pytanie
.z drugiej strony wcale bym sie nie zdziwił jak by były 240ccm, wiec to samo co z5
wcale bym sie nie zdziwił jak by były 240ccm, wiec to samo co z5
zgadza się, d16z5 ma 240cc ;)
a jakie sa wtryski w z1?
to jest dobre pytanie
.z drugiej strony wcale bym sie nie zdziwił jak by były 240ccm, wiec to samo co z5
no własnie dlatego zadałem pytanie....
wg mnie tez prawdopodobne ze sa 240
wiec nie ma sensu ta zamiana
od znajomego słyszałem, że te z z5 są bardziej wydajne ,bo wspomniałem mu że ja chciałbym wtryski od d16z6...
od znajomego słyszałem, że te z z5 są bardziej wydajne ,bo wspomniałem mu że ja chciałbym wtryski od d16z6...
znajomy zna sie na hondzie dobrze???? czyta manual???
skolopendra
27-11-07, 18:36
co sądzicie na temat montowania wtrysków z d16z5
a tak w ogóle to po co Ci większe wtryski :agent: ??................. tak w ciemno dla lansu ;)
.................wykonywałeś kiedyś kolwiek pomiar AFR
..założę się ze nigdy
znajomy nie czyta manuala, ma na koncie chyba z 10hond ,obecnie jest właścicielem trzech, kolega zaczął przygode z hondą prawie 15 lat temu...
nie robiłem pomiaru AFR,faktycznie
skolopendra
27-11-07, 19:21
nie robiłem pomiaru AFR,faktycznie
wiem. :agent:
najpierw zrób, zobacz czy faktycznie miał będziesz uboga mieszankę i gdzie i ile
a dopiero później zastanawiał sie będziesz co z tym fantem zrobić
nie sztuka wsadzić wtryski i zalać świece :agent: coś wiem o tym
wtryski 240 są bardzo wydaje
.ja mam 190ccm i blisko 120 koników a mają jeszcze rezerwę, a nie sadze abyś ze swojego d15 wydusił tak łatwo więcej
znajomy nie czyta manuala, ma na koncie chyba z 10hond ,obecnie jest właścicielem trzech, kolega zaczął przygode z hondą prawie 15 lat temu...
ja mam dopiero 4tą honde i moja przygoda zaczeła sie ledwo jakies 10lat temu z hondą :d wiec poszukałem manuala na tej stronie
http://www.hondaclub.cz/default.asp?what=a&a_id=653&s_id=1
i z danych które wyczytałem wyszło mi, ze nie są berdziej wydajne...
wyszło mi ze maja dokałdnie 230cc
czyli nawet teoretycznie mniej niz dseries 92-95