PDA

Zobacz pełną wersję : gasnie po ssaniu falujace obroty

rafffal
05-03-13, 19:28
witam. mam taki problem z autem ze gdy odpale i dopoki jest ssanie wszystko jest ok, lecz gdy ssanie sie wylacza obroty albo sa bardzo niskie albo strasznie faluja. auto gasnie i przy ponownej probie odpalenia trzeba mocno dodac gazu. podczas jazdy jest ok auto normalnie przyspiesza, niestety gdy wcisne sprzeglo nie utrzymuje obrotow. zaczolem od wymiany swiec niestety nie pomoglo.:mad: prosze o porady

rafffal
05-03-13, 21:23
dodam jeszcze ze gdy ustawie obroty np na 2000 to auto samo dodaje obrotow do 2500 lub wyzej.

Searcher
05-03-13, 23:34
Zacząłbym od przepustnicy i krokowca. Wyjąć, wyczyścić.

81saren
05-03-13, 23:53
Łapie lewe powietrze , uszczleka pod ssakiem , przepustnicą , posprawdzaj wezyki podcisnien.
I jezeli masz eg3 ( gaznik ) jedz na regulacje .

Van_Dal
06-03-13, 00:28
moim zdaniem lewe powietrze. Dopuki tego nie wyeliminujesz nic nie reguluj. ale później jak najbaqrdziej

rafffal
06-03-13, 18:31
dzieki za pierwsze odpowiedzi moglby mi ktos wyjasnic jak to sprawdzic bo jestem zielony kompletnie

tzn czy lapie lewe powietrze

mlodyruda
07-03-13, 11:57
poprostu przeczyśc krokowca i wyreguluj sobie go sam trudno nie jest :) tylko co każda regulacje radze sie przejechac kawałek

rafffal
07-03-13, 19:27
no dzis troche podlubalem wezyki sprawdzalem wszystkie ktore ida do gaznika i wygladaja na dobre zabralem sie za zdejmowanie patelni i dopatrzylem ze taki ze tak nazwe szmaciany waz mial spora dziure uszczelnilem to ale nie pomoglo. narazie nie mam zbytnio czasu bo do pozna w pracy jutro zabiore sie za krokowca i sie okaze co i jak.

massa888
09-03-13, 15:28
Ja mam ten sam problem wyjąłem silniczek krokowy wyczysciłem pomogło na troche ale jakby sie zacinał bo teraz raz jest dobrze a czasami znowu spada z obrotów i faluje.

tofiks
09-03-13, 17:38
ja też mam podobny problem bo mi tak faluje między 1 - 1,5 tyś obrotów i to raczej wina filtra powietrza i ogólnie tej całej tuby :) bo ostatnio rozbierałem to bo chciałem usunąć zwężkę pod przepustnicą i myślę że po prostu coś tam nie dokręciłem lub coś :) ale takie falowanie jest raczej nie groźne dla samochodu :)

massa888
10-03-13, 22:21
Ja mysle ze dostaje lewego powietrza bądź jest zabrudzony gaźnik jutro go rozbieram. Jeśli ktoś ma jakies uwagi lub podpowiedź i dotyczące gaxnikia to prosze o pomoc bo 1 raz bede rozbierał ten gaźnik. dzieki :)

massa888
14-03-13, 23:28
Witam nie wyjmowalem gaznika problem mam taki ze nie trzyma obrotow po ssaniu i nie jezdzi na lpg przy jezdzie na benzynie jak zmieniam bieg to obroty nie spadaja tak jak by sie cos zacinalo ale to tylko na chwile. Co to moze byc??

mlodyruda
04-04-13, 16:26
nie masz co sie bac wyjmowania gaznika tylko uszczelki od razu jak wyjmiesz to pod ciepła woda umyj bo pozniej ich juz nie włozysz

Paso
04-04-13, 20:40
witam. mam taki problem z autem ze gdy odpale i dopoki jest ssanie wszystko jest ok, lecz gdy ssanie sie wylacza obroty albo sa bardzo niskie albo strasznie faluja. auto gasnie i przy ponownej probie odpalenia trzeba mocno dodac gazu.

jak dla mnie może masz coś namieszane ze składem mieszanki na wolnych obrotach - czyli patrząc na to regulacja składu mieszanki prawdopodobnie.
zobacz sobie w manualu stronka 11-64 opisane są objawy dotyczące gaźnika i co może mieć wpływ na nie.