Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem ze sprzęglem :/

Enrique23
04-03-13, 14:32
Problem polega na tym ze kiedy puszczam lekko sprzeglo przy ruszaniu to odrazu bierze a nie bylo tak :/ chodzi troche luźno i dzisiaj rano jak bylo troszke na minusie wcisnolem i jak puscilem to po chwili dopiero odpuscilo :/ Przedtem musialem popuscic ok. polowe sprzegla zeby rúszal a teraz bierze od razu wystarczy ze lekko popuszczé. Czy to oznacza ze sprzęglo jest do wymiany ? :(

civic_lsi
04-03-13, 14:38
Sprawdź stan płynu sprzęgłowego, ewentualnie wymień i odpowietrz.

mayday-82
04-03-13, 19:51
Problem polega na tym ze kiedy puszczam lekko sprzeglo przy ruszaniu to odrazu bierze a nie bylo tak :/ chodzi troche luźno i dzisiaj rano jak bylo troszke na minusie wcisnolem i jak puscilem to po chwili dopiero odpuscilo :/ Przedtem musialem popuscic ok. polowe sprzegla zeby rúszal a teraz bierze od razu wystarczy ze lekko popuszczé. Czy to oznacza ze sprzęglo jest do wymiany ? :(

nie ten dział kolego :D

Enrique23
08-03-13, 19:30
Sprawdź stan płynu sprzęgłowego, ewentualnie wymień i odpowietrz.

Rzeczywiście w zbiorniczku nie było widać płynu ale dolałem troche i sie wyrównało. Pare dni chodził nawet dobrze ale dzisiaj kiedy ruszałem sprzęgło wpadło mi do podłogi i zachowuje sie jak pedał hamulca kiedy np. uciekł CI płyn. Znajomy powiedział ze to albo pompka albo wysprzęgnik :confused: poradzicie co to możę być i jak to naprawić ? :(

nie ten dział kolego :D

to niech jakiś mod przeniesie tam gdzie trzeba bo nie znalazłem nic podobnego :P

klakier dohc
08-03-13, 20:11
wez latarke i zajrzyj pod grodz nad pedal sprzegla czy ci z pompki nie leci plyn do srodka albo pompa albo wysprzeglik padl lub masz gdzies wyciek

Enrique23
11-03-13, 21:11
sprawa wyjaśniona , gumki na wysprzęgliku siadły :P i układ się cały zapowietrzył :P niestety w sklepie z uszczelkami i innymi pierdołami powiedzieli ze takiej nie dostane a ze była sobota godz. 13 pozostało podjechać do Ralfa i kupić cały wysprzęglik gdyż Hanka nie mogła stać tak długo :)

KamilWWL
11-03-13, 21:40
A jednak, po części miałem rację ;)