PDA

Zobacz pełną wersję : łożyska w skrzyni - czym to grozi?

rafal86
04-03-13, 10:58
Mam po raz drugi problem z hałasującymi łożyskami w skrzyni - rok temu wymieniłem skrzynie ze względu na łozyska i po roku w "nowej" skrzyni również zaczeły hałasować.
Nie mam obecnie $ na kolejną wymiane ani remont (skrzynia 200-300, mtf 100, robocizna 250, uszczelniacze, nie wiadomo w jakim stanie sprzęgło etc...sporo tego).
W związku z tym mam pytanie jak długo można jeździć z takimi łozyskami? Czy poza wnerwiajacym dźwiękiem coś może się stać?

Ewentualnie ile kosztuje remont skrzyni? Koszt łożysk wg ludzi waha się od 250-500zł + robocizna...nie ukrywam że raczej jestem zmuszony pare miesięcy jeździć nim to zrobie;/

RRa
04-03-13, 11:02
łożysko jak to łożysko. może się rozlecieć.
było na forum już kilka takich tematów. z tego co pamiętam to ludzie z tym jeżdżą, żyją i mają się dobrze

panas126
04-03-13, 12:07
Mam ten sam problem myślałem że to łożysko oporowe więc zmieniłem je na nowe jednak hałas nie ustąpił. Dodam tylko że skrzynia hałasuje gdy dojeżdżam do skrzyżowania bez gazu :P Zrobiłem na niej ponad 12k km i jak na razie jeździ :)

karas
04-03-13, 16:57
nie ma zasady ja jezdzilem z szumiacymi ponad rok zrobilem 20kkm nawet bylem autem w chorwacji i nic sie nie posypalo
ale jak to napisał RRa

łożysko jak to łożysko. może się rozlecieć.

rafal86
04-03-13, 17:27
ok dzieki za odp