Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Komputer czy silnik krokowy a moze cos innego?

Gumol
24-11-07, 17:03
Witam

Mam nastepujacy problem :/ moja civic ostatnio niedomaga :( wywala mi blad 14 czyli "Zawór regulacyjny prędkości obrotowej biegu jałowego lub jego obwód". Jednakze przeciscilem silniczek krokowy a obroty caly czas faluja. Problem pojawil sie po czyszczeniu stykow kostki od komputera. Bo ostatnio wariuje tez mi immobilajzer, ze czasem nie chce odpalic ale jak przeczyszcze styki przy kompie to odpala :/ czy jest taka mozliwosc ze jest to wszystko wina komputera?

Czy jesli wymienie komputer to istnieje mozliwosc wgrania do niego kodow od immobilajzera? jakie to moga byc koszta.

Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi

Pozdrawiam

skolopendra
24-11-07, 17:14
Czy jesli wymienie komputer to istnieje mozliwosc wgrania do niego kodow od immobilajzera? jakie to moga byc koszta.

nie :/
............................
ale jak przeczyszcze styki przy kompie to odpala
...........przypadek
..........odkręć osłonę kierownicy tam jest pętla immo, wypnij ją i wyczyść, a styki przesmaruj

a obroty caly czas faluja.

.w jakim zakresie falują?

Gumol
24-11-07, 17:29
co od immo to styki przy module i antenie immo czyscilem i to nie pomagalo, ale jak przy kompie to jakos wtedyza kazdym razem po chwili odpalal, no byc moze zbieg okolicznosci.

.w jakim zakresie falują?

podtryzmanie jest kolo 1500 obrotow tak do 1800. podczas jazdy przy niskich obrotach szarpie, przy wiekszych az tak bardzo tego nie czuc. Ale check po wyczyszczeniu krokowego nie gasnie wiec co pozatym moze to byc?
Zastanawia mnie czy to moze byc wina kompa ? ze cos sie zalalo? bo czyscilem styki przy kostce kompa preparatem w sprayu i moze to cos zaszkodzilo :/

tecno
25-11-07, 08:46
robiles reset kompa po zabiegu z silniczkiem?

skolopendra
25-11-07, 09:53
i antenie immo czyscilem

anteny lubią padać :/
...........zmierz jeszcze jej rezystancje powinna być ok-11om jak dobrze pamiętam

Gumol
25-11-07, 19:36
rezystancja byla ok z tego co pamietam 14 ohm ale sprawdzalem 2miechy temu