Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Potrzebuje informacji na temat głowicy D16Z6

hold
02-03-13, 16:54
Witam ma ktoś może głowice jakąś uszkodzoną czy coś w tym stylu? Bo potrzebuje informacji na temat średnicy wewnetrznej gniazd zaworowych ssących i wydechowych oraz skok zaworu jaki jest. Bo mam głowice po remoncie ale nie mam sprzętu aby ją rozpiąć :( i jeszcze brakuje mi klawiatury co też uniemożliwia mi zmierzenie skoku zaworów. Był bym bardzo wdzięczny za pomoc. Bo zamierzam spróbować wyliczyć kolektor wydechowy i ssący do tego silnika jeśli mi się to uda to zapewnie zrobił bym fajny poradnik jak zrobić to samem jak go zaprojektować :)

hold
04-03-13, 00:08
Proszę moderatorów o usunięcie wątku bo nikt nic do niego nie wnosi a tylko zaśmieca forum, a ja już mam wszystkie info które chciałem zdobyć :)

Szczery
06-03-13, 00:17
A poradnik gdzie?
:)

Skwaromir
06-03-13, 07:27
A poradnik gdzie?

x2
:D

hold
09-03-13, 23:27
Witam co do poradnika to jeszcze mam za małą wiedzę i brakuje mi tylko danych o czasach otwarcia zaworów ssących na VTECu bo skok zaworu mam. Jeśli ma ktoś dane seryjnego wałka rozrządu to by mi to dużo pomogło.

Szczery
11-03-13, 09:32
ja mam seryjny walek od d16z6 w garazy na puleczce. co tam pomierzyc?

Saiti
11-03-13, 11:38
Przełożenie popychaczy, maksymalne otwarcie zaworu oraz korzystając z tych dwóch rzeczy - obwód krzywki w stopniach, dla których wychylenie zaworu jest większe niż zero, ale po co? :>

hold
11-03-13, 12:28
Wszystkie dane głowicy mam przełorzenia dźwigienek zaworowych, wysokości krzywek, skoki zaworów, czasy otwarcia zaworów ssących bez VTEC, wydechowych. I właśnie brakuje mi czasów otwarcia zawoorów ssących na VTECu :( bo do obliczeń są mi potrzebne. Jak bym miał czujnik zegarowy i kontomierz to bym to sam zmierzył ale jak bym miał :( .

Szczery
11-03-13, 16:20
W pracy zapytam tokarza czy to dla mnie pomierzy i jesli tak to odrazu jutro tu to opisze...

hold
11-03-13, 19:32
tylko jeszcze przydało by się jakoś tak to pomierzyć żeby było wiadomo że krzywka non VTEC i krzywka od VTEC nie jest względem siebie przesunięta przyśpieszona opuźniona.

Szczery
11-03-13, 21:05
W automacie tokarskim z jednego chwytu powinien wszystkie krzywki pomierzyc.

Edit.
Automat tokarski mocno oblozony praca. Musimy poczekac :(

Szczery
04-11-14, 14:44
Jesteś w stanie opublikować wyniki tych naszych pomiarów tutaj?
Może się to komuś kiedyś przyda.