Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kontrolka rezerwy świeci cały czas

P_rzemek15
01-03-13, 07:35
Witam, mam następujący problem, jako że spaliła mi się większosć żarówek podświetlających zegary (5d 96r) postanowiłem je powymieniać, kupiłem co trzeba, wymieniłem, podłączam zegary, skręcam wszystko pięknie świeci. I tu pojawia sie problem bo wszystko świeci a konkretnie kontrolka od rezerwy pali się bez przerwy mimo tego, że 10km temu samochód był tankowany i jest prawie pół baku, dodam, że wskazówka poziomu paliwa wcześniej działała (tzn przed wyjęciem zegarów) teraz nie wiem czy działa, nie zdążyłem przejechać tyle by mogła zacząć opadać. Dodam jeszcze, ze zarówka, która odpowiada za kontrolkę rezerwy ( ku mojemu zdziwieniu W5W, gdy inne kontrolki są na tych malutkich) była spalona.

PS może mi ktoś powiedzieć jak nazywają się te malutkie żaróweczki, które są własnie w innych kontrolkach i w listwie górnej przy zegarach ? nie mogę tego nigdzie znaleźć a w sklepie "nie wiedzą" :|

Dziękuje z góry za odpowiedź :)

wrcsti
01-03-13, 08:05
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?37213-Żarówki-opis-żarówek-w-5D/page9

P_rzemek15
01-03-13, 10:38
Dziękuje, z żarówkami już sobie poradzę :) A czy wie ktoś co zrobić jeśli chodzi o tą kontrolkę rezerwy?

luchuma
01-03-13, 10:56
uszkodzony termistor ?

P_rzemek15
01-03-13, 11:35
luchma, a może coś więcej powiesz ? jestem totalnie zielony jeśli chodzi o jakiekolwiek samodzielne naprawy i nawet nie wiem gdzie tego termistoru szukać a co mowić dopiero o naprawie, więc byłbym wdzięczny za każdą pomoc :) no chyba, ze nie dam rady sam tego naprawić wtedy piszcie co robić ;)

EDIT: Znalazłem na forum tuta, więc zajrzę do tego termistoru ;) dam znać jak się dowiem czy to to ;)