Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wymiana panelu sterowania - z UK do EU

jaskul
01-03-13, 01:18
Zjechały mi się trybiki w panelu sterowania. Mam teraz ustawione na sztywno ogrzewanie, zima się kończy i przydałoby się naprawić. Mechanik powiedział, że mechanizm jest tak zjechany, że trzeba kupić coś na allegro.
Jednak większość paneli jest z wersji angielskich. Da rade coś takie zamontować w wersji europejskiej? Fajnie by było zachować kolejność pokręteł (jeśli nie to trudno, przyzwyczaję się do nowej kolejności), muszę jedynie wymienić tył z trybikami.
Posiadam przedlift bez klimy.

Przykładowy link do aukcji:
http://allegro.pl/honda-civic-95-00-5d-panel-sterowania-nawiewem-i3036332253.html

MikeFoto
01-03-13, 10:57
Mam taki panel z anglika - kupiłem dla przycisków :), ale do rzeczy.

Jak mu się przyglądałem to każdy "moduł" jest osobny - osobno nawiewy, osobno moc dmuchawy, osobno temperatura. Nie sprawdzałem, ale wiele wskazuje na to, że można je pozamieniać miejscami.
Natomiast nie wiem jak z linką która ustawia nawiewy - czy jej nie braknie.

daniel208
01-03-13, 17:36
ja miałem zepsute pokrętło od temperatury, kupiłem od anglika, zostały wymienione zużyte elementy i śmiga

jaskul
19-04-13, 22:32
Przyszło ciepło, więc czas zamontować nowe pokrętła. Szukałem w dziale instrukcje, ale nie znalazłem nic na ten temat. Może ktoś się orientuje ile elementów będę musiał zdemontować, żeby się do tego dobrać?

MikeFoto
20-04-13, 07:38
Zdemontowac tunel srodkowy, potem masz juz wszystko na wierzchu. Jak zdemontowac tunel znajdziesz w Kompendium wiedzy w opisie zakładania indiglo w panelu środkowym. Potem zostaje ci jedynie odkrecic 4 srubki od panelu i poodpinac linki.

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

jaskul
20-04-13, 19:07
Ano rzeczywiście jest w opisie o indiglo, dzięki za info.