Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D13B2 Rano nie odpala samo + cieknacy olej

waariat_92
28-02-13, 23:25
Siema Pany :D

Moj braciszek ma od pewnego czasu ze swoja hania eg3 probleemy ;/

Problem nr.1 polega na tym ze małpa rano nie odpali sama, tylko potrzebuje pociągu lub podpinki z kabli od innego aku, Dodam iz wkladalem do niej swoj aku i tez nie odpali sama na moim, gdzie ja swoja eg4 pale bez problemu ;p

A najlepsze jest to , ze jak juz odpali, to caly dzien odpala sama bezproblemowo ;p

Problem nr.2 Konkretnie ucieka olej, cala prawa strona silnika zalana, jakby gdzie od aparatu czy cos.. Nie mam pojecia

P.S_ jutro postaram sie dodac foty na ktorych bd widac ten wyciek oleju , moze wy bd wiedziec skad to leci kurde ;/

civic_lsi
01-03-13, 08:15
Problem nr.1 polega na tym ze małpa rano nie odpali sama, tylko potrzebuje pociągu lub podpinki z kabli od innego aku, Dodam iz wkladalem do niej swoj aku i tez nie odpali sama na moim, gdzie ja swoja eg4 pale bez problemu ;p

Opisz dokładniej. Kręci i nie odpala, nie kręci wcale...

Problem nr.2 Konkretnie ucieka olej, cala prawa strona silnika zalana, jakby gdzie od aparatu czy cos.. Nie mam pojecia
foty, foty, foty...

mlodyruda
01-03-13, 14:59
możliwe z oringu z aparatu ci cieknie no ale bez fotek zbadac tego nie można. może wina w odpalaniu leży gdzies w kablach rano wilgotno i może dlatego, musisz dojrzec.

Paju86
01-03-13, 19:57
ja z aparatem tez tak mialem ze mi z pod niego cieklo, ori kupilem w serwisie i problem zniknol

waariat_92
03-03-13, 22:49
Opisz dokładniej. Kręci i nie odpala, nie kręci wcale...

foty, foty, foty...

Kreci ale nie odpala ;/

A co do fot to musze jakis dobry aparat pozyczyc, bo w tel jak robi to zbytnio nie widac ;/

KamilWWL
03-03-13, 22:55
Kreci ale nie odpala ;/

Wciska raz pedał gazu? W tym silniku to zalecane. Wtedy do gaźnika poleci paliwo i zapalać powinna od strzała. Ja jak nie wcisnę gazu przed odpaleniem to długo kręci, ale zapala.

Jaki stan świec i kopułki rozdzielacza?

waariat_92
10-03-13, 14:23
Wciska raz pedał gazu? W tym silniku to zalecane. Wtedy do gaźnika poleci paliwo i zapalać powinna od strzała. Ja jak nie wcisnę gazu przed odpaleniem to długo kręci, ale zapala.

Jaki stan świec i kopułki rozdzielacza?

Wlasnei chodzi o to ze bd krecic i nie odpali ;/

Ale juz auto odprowadzone do mechanika i wymieni co potrzeba, mamy nadzieje ze problem zniknie ;p i wszystko bd ok;p

PAWELEKHONDA
11-03-13, 17:03
to jak juz bedziesz wiedział co było przyczyna to napisz :) moze sie przydac jak ktos by miał podobnie

waariat_92
12-03-13, 18:14
No problem z wyciekiem oleju rozwiazany, walnieta pompka paliwa mechaniczna, taka dziurka w tej pompce przy dodawaniu gazu normalnie tryskalo olejem..

A co do odpalania Hmm... Akumulator do d*py :D