Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : stukanie w tylnej osi podczas skręcania w civic V coupe

mistrz1988
23-11-07, 13:16
nie wiem co sie stało ale gdy skręce maksymalnie kierownicą w prawo strone to tak jakby w tylnej osi słychac takie stukanie.nie wiem skąd dokładnie dochodzi ten dzwięk ale napewno z tyłu tak jakby z osi albo amortyzatowró.jutro pojade na kanała le wiem moze ktoś co to może być.napewno nic w bagazniku bo jest pusty a dzięk jest taki jakby cos metalowego udzerzało.kolega mówił ze moze to byc tłumnik albo amortyzator ale czemu on wali tylko przy skręcaniu na maksa.jesli mozecie to pomożcie

[ Dodano: Pią 23 Lis, 2007 ]
i co nikt nie wie co to może być?troche zle tam napisalem bo nawet jak sie nie skreci na maksa to i tak trzeszczy czasami np podczas skrecania o kąt 90 stopni w jakoś ulice

michal750
23-11-07, 16:33
A moze to sprezyny? Mnie tez czasem chrupna.
Obejrzyj stan tylnych tulei (tzw cukierkow), popsikaj je WD-40.
Zobacz w jakim stanie sa tuleje laczace amorki z wahaczem dolnym.

skolopendra
23-11-07, 18:12
Mnie tez czasem chrupna.

ktoś pisał niedawno ze znalazł lekarstwo

nasączone kawałki filcu olejem i podłożone pod sprężyny
.ponoć działa :)

mistrz1988
23-11-07, 19:10
to jutro oddam ją do kolegi to on sprawdzi to co napisaliscie bo to mój pierwszy samochód i jestem zielony w tych sprawach mam nadziej ze to ic poważnego chociaz bardzo sie martwie czy nie bedzie trzbea wydac duzo kasy na naprawe bo i tak juz wydałem na opłaty,zimówki i te inne sprawy 3 tysiaki

kocioll
23-11-07, 22:48
ja 2 tygodnie temu wumienilem w zawieszeniu wszystkie tuleje sforznie i inne gadzety i mi tez stuka w prawym tylnim kole, nie mam pojecia co to moze byc sprezyna cala, amortyzator trzyma sie jak powinien:) pojechalem do warsztatu ale oni tez nie wiedza :(( lipa.

mistrz1988
26-11-07, 11:04
problem rozwiązany.tłumik spadł z jednego zaczepu i pękł na łączu dlatego stukał podczas skręcania