Bartolo69
22-11-07, 21:34
Witam! Może ktoś mi pomoże w zidentyfikowaniu strasznie wkurzającego dzwięku pojawiającego się w zakresie od 2.500 do 3.000 obr/min , na kazdym biegu, jest to takie dziwne brzęczenie, jakby coś luznego , może jakaś sprężyna... dzwięk dochodzi z komory silnika....również na biegu jałowym..... dokładnie od strony kolektora wydechowego.... dziwne brzęczenie o wysokiej częstotliwości... kończy się nagle przy 3.000 obr i potem nie występuje..... pojawia się za każdym razem przy wspomnianym zakresie obrotów....zarówno przy "wkręcaniu" silnika, schodzeniu z obrotów i przy ciągłym utrzymywaniu obrotów....
Mnie się już pomysły skończyły.... kolektor nie jest luzny ( przynajmniej nie można takowego luzu wyczuc), w serwisie Hondy (angielski - pewnie dlatego byle jaki) wymienili coś co po angielsku nazywa się "idle pulley", uwazając, ze to jest przy czyną, ale to nie pomogło.....
Ktos może miał z czyms podobnym do czynienia??
Pozdrawiam.
Mnie się już pomysły skończyły.... kolektor nie jest luzny ( przynajmniej nie można takowego luzu wyczuc), w serwisie Hondy (angielski - pewnie dlatego byle jaki) wymienili coś co po angielsku nazywa się "idle pulley", uwazając, ze to jest przy czyną, ale to nie pomogło.....
Ktos może miał z czyms podobnym do czynienia??
Pozdrawiam.