PDA

Zobacz pełną wersję : Przeróbka Liftback'a na nowszego - co potrzebuję ?

maciej0227
28-02-13, 07:38
Witam, mam Hondę civic 5d 1996r. Liftback, jest trochę pokiereszowana z przodu, za drogo wyszłoby kupować części do tej wersji.

Do Hondy po lifcie mam zderzak błotnik lewy i lampę.

Potrzebuję jeszcze jedną lampę, błotnik, pewnie pas górny i coś jeszcze ?

Mam darmowego mechanika i blacharza.

bstwojtek
28-02-13, 09:29
lampę, błotnik, pewnie pas górny i maskę

MikeFoto
28-02-13, 10:47
Przydały by się też tylne lampy to już całkiem będzie jak polift wyglądał.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Bobas
28-02-13, 20:45
Ulep :)

pajac_am
28-02-13, 21:26
Daj mi na nich namiary :D:D:D

MM63
28-02-13, 21:27
No otóż to.
Wycinać pas i wstawiać nowy, bo lampy trochę droższe? Dla mnie bez sensu trochę.
Chociaż nie wiem w sumie co znaczy "trochę pokieraszowana". Bo jak przód się na słupku A kończy, to bardziej ni popsujesz :D

maciej0227
01-03-13, 08:17
Heh, już sam nie wiem ... Ja tą hondę dostałem za darmo (1.6 automat 1996 rok, 4 szyby w prądzie, szyberdach elektryczny, abs, 2 poduszki, welur, centralny)
Póki co wymieniłem :
- całe zawieszenie mam 40 % zniżki w hurtowni co nie zmienia faktu że wyszedłem 1049,68 zł :/
- olej w automacie
- rozrząd
- olej w silniku
- wspawany nowy tylny błotnik
- żarówkę :D

Muszę wymienić drugi tylny błotnik, drzwi kierowcy, pobawić sie z przodem (kupa roboty) potem do znajomego lakiernika, przygotować pod nałożenie folii i obkleję go na biały mat ale to tak bliżej lata :P

Chcę go zrobić profesjonalnie, nie wiem ile nim pojeżdżę, ale myślę, że przy ew. sprzedaży nikt nie będzie patrzył na lakier pod spodem przy tak starym samochodzie, szczególnie, że biały mat wygląda obłędnie.

a mechaników mam dwóch kupie 4 pak żubra - zrobią rozrząd, olej w skrzyni i poduchę skrzyni :D zawieszenie robiłem sam, oni mi wymienili tylko amory na imadełku, także myślę, że nie ma tragedii :)

Aaaa jeszcze musze wymienić przewody hamulcowe ale to koszt około 50 zł, kiedyś przeczytałem, ale nie na tym forum, że koszt wymiany rurek hamulcowych to 600 zł :D, zawieszenie 2,500.

Gdyby nie te forum, WY, moi mechanicy, kolejna Honda poszłaby na złom ...

Bobas
01-03-13, 11:29
50zł za przewody hamulcowe? Mało coś.
Pisząc zawieszenie co masz na myśli? Cały komplet?

Dorikin1989
01-03-13, 18:39

Ja tą hondę dostałem za darmo (1.6 automat 1996 rok, 4 szyby w prądzie, szyberdach elektryczny, abs, 2 poduszki, welur, centralny)

*****istym trzeba się urodzić :p

mafia35
01-03-13, 22:26
Co nie zmienia faktu, że takiego ulepa ciężko będzie sprzedać. Za dużo przeróbek. Każdy będzie się bał że miał dzwona (chodzi mi o przód - rocznik przed a wygląd polift)

Klepnięte Xperią T

MikeFoto
01-03-13, 22:33
Każdy będzie się bał że miał dzwona

A nie miał :) ?

jest trochę pokiereszowana z przodu,

Guscioren
01-03-13, 22:41
Decydując się na polifta to raczej już tylko dla siebie. Ciężko Ci później będzie go sprzedać Buda MA przód MB :P
A co do osób ze ulep itd itd. Zobaczcie temat użytkownika "zoy" nie wydaje mi się żebyście tam pisali ulep

MikeFoto
02-03-13, 01:20
Zobaczcie temat użytkownika "zoy" nie wydaje mi się żebyście tam pisali ulep

Sam ZOY mówi o aucie "ulep" :)

MM63
02-03-13, 03:09
Decydując się na polifta to raczej już tylko dla siebie. Ciężko Ci później będzie go sprzedać Buda MA przód MB :P
A co do osób ze ulep itd itd. Zobaczcie temat użytkownika "zoy" nie wydaje mi się żebyście tam pisali ulep

Mówisz o wozie, który raczej nie był zgruzowany i składany z kilku, i nie był też robiony z myślą o sprzedaży.
Co nie zmienia faktu, że "tjuningi" w stylu peugeot 306 z przodem od 307, czy E36 z przodem od E46 to nie jest fajna historia.

Dorikin1989
02-03-13, 12:36
Sam ZOY mówi o aucie "ulep" :)

Mówi tak bo ktoś coś palnął tu, na CKPL o ulepach :)

bstwojtek
14-03-13, 16:03
po niedzieli tez zamierzam zmienic przód na polifta i jest o wiele taniej niz bym miał kupowac te czesci do przedlifta. a mam rozwalony prawie cały przód. Paranoja z tymi czesciami do przedlifta takie ceny ze glowa mala.

MM63
14-03-13, 18:19
po niedzieli tez zamierzam zmienic przód na polifta i jest o wiele taniej niz bym miał kupowac te czesci do przedlifta. a mam rozwalony prawie cały przód. Paranoja z tymi czesciami do przedlifta takie ceny ze glowa mala.

Narozrabiałeś, że z OC nie dostaniesz na naprawę?
Teraz zrób manewr "na zająca", to i lampy z aero Ci podejdą.

bstwojtek
14-03-13, 19:37
zarzucilo mnie na błocie posniegowym i niestety jak to zwykle bywa albo drzewo albo slup ja w dzrzewo trafilem :D z 50 km mialem na godzine ale niestety tak trafilem ze trzeba maske blotniki i zdrzak wymieniac stwierdzilem ze sie nie oplaci. wstawie aby lampy z polifta i caly do malowania pojdzie

MM63
14-03-13, 19:55
No szkoda trochę, jednego przedlifta mniej...

bstwojtek
14-03-13, 20:05
nom ale w sercu tzn (dowodzie) zawsze przedlift zostanie :D