Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Renowacja karoserii, proszę o opinie....

dyabeu
27-02-13, 17:57
Witam,
Od roku jestem w połowie szczęśliwym posiadaczem Hondy Civic (sedan) z roku 1995 :)
W połowie, bo bolą mnie tylne nadkola które są zgnite na sitko ... I tu moje pytanie do was. Czy opłaca sie oddawać ją do blacharza żeby to wycinał i wstawiał reperaturki i ile takie coś wytrzymuje później. Jeśli ktoś z was robił w swoich cudach takie rzeczy to prosił bym o napisanie swojego zdania na ten temat. Zaznaczam że raczej nie chciałbym jej sprzedać bo silnik i ta reszta podzespołów to igła, no i oczywiście sentyment ...
Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi:)

RRa
27-02-13, 18:12
jak silnik igła to rób blachę i śmigaj. szkoda sprzedawać skoro w dobrym stanie mechanicznie. jeśli chodzi o wytrzymałość reperaturek to... jak się zrobi profi to po kilku latach nic nie widać. jak zrobisz jak ja (na szybkiego) to 1,5 roku i widać już od nowa rdze...

ja robiłem podłużnice.. poprzedni właściciel miał ładnego dzwona.
prawe tylne nadkole też było robione i wyszło niedawno a autem jeżdżę 4 lata

lysy87
27-02-13, 18:20
jak bezie to dobrze zrobione czyli wycięta cała rdza, wszystko dobrze zakonserwowane, podczas spawania majster nie przegrzeje materiału i będziesz dbał o auto to wytrzyma to długie lata. jak chcesz jeździć tym autem jeszcze pare lat to warto to zrobić. ja miałem zaspawaną jedną dziurę po lewej stronie i przez 2 lata nic sie nie dzieje. a z prawej z powodu braku funduszy poszedł szpachel i po zimie zaczeło coś tam wychodzić. wiec lepiej wydać troche kasy i mieć zrobione porządnie

mlodyruda
27-02-13, 18:50
Zrób blacharke porzadnie żeby dwa razy nie trzeba było dokładać :) bo sprzedawac też szkoda a jak zrobisz blacharke to sie w niej zakochasz :)

dyabeu
27-02-13, 19:27
dzieki za odpowiedzi :)
mlodyruda -> ja już sie w niej zakochałem dlatego nie chciałbym jej sprzedawac :)

qtrix
27-02-13, 20:05
Proponuję przeczytać mój temat :) http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?165551-Masakra-Civic-V-92-Jajko-Tylnia-Pod%B3oga-POTRZEBNA-PILNA-POMOC-!!! tutaj popatrz jak wyglądał mój civic odrazu po kupnie :D. Zdjęcia są na ok 14-16stronie