PDA

Zobacz pełną wersję : Korozja

Marynarz1985
26-02-13, 22:23
Witam kolegów i koleżanki.
Nie wiem dokładnie jakiego elementu dotyczy mój problem dlatego jest w kategorii Inne.
Dzisiaj podczas sprawdzania poziomu oleju, zaniepokoiła mnie pewna rzecz, a dokładnie korozja dwóch elementów. Elementami tymi są kołnierze na rurach wychodzących ze zbiornika (taki walec zaokrąglony na górze i na dole zamocowany pionowo przykryty kawałkiem blachy, wg mnie jest to agregat od klimatyzacji ale mogę się mylić) znajdującego się między silnikiem a wentylatorami które są na dziobie auta . Rury jak i sam zbiornik są w porządku, rdza pojawiła się tylko na kołnierzach.
Poniżej zamieszczam zdjęcia które pokazują problem.
Element 2. na pierwszym i drugim zdjęciu jest tym samym elementem.
Przepraszam za nie fachowe słownictwo ale na samochodach się nie znam, jakby to był statek to co innego .
Przejadę się z tym do ASO, żeby ich magicy na to rzucili okiem, jednak chcę zasięgnąć fachowej rady obecnych na forum, może to jest normalny objaw a ja jestem przewrażliwiony.
Auto ma przejechane 1300 km, zakupione 15 stycznia 2013. Silnik 1.8.

https://lh5.googleusercontent.com/-Snb-7tZTY8Y/US0gh0mMH7I/AAAAAAAAAiI/EeUnTdFJ5f8/s536/pierwszy.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-G2cg8-XU_E4/US0gogCJ-dI/AAAAAAAAAiQ/AJuuw-MG22s/s672/drugi.jpg

Pozdrawiam

MM63
26-02-13, 22:38
Na moje niefachowe oko, to po prostu niegroźny nalot. Największy problem jest taki, że po prostu brzydko wygląda ;)
Pokaż to w ASO, będziesz spał spokojniej.

Marynarz1985
26-02-13, 22:57
Na moje niefachowe oko, to po prostu niegroźny nalot. Największy problem jest taki, że po prostu brzydko wygląda ;)
Pokaż to w ASO, będziesz spał spokojniej.

Ten element zaznaczony jako 2. to może wygląda na niegroźny nalot, gorzej z 1. Powinni to pomalować srebrzanka lub inna farba.

MM63
12-03-13, 02:31
Jakieś wieści z ASO albo cokolwiek?

zombie6
12-03-13, 10:26
Jest to powierzchowna rdza, ale w nowym aucie....dziwne....

tynciu88
12-03-13, 16:03
W 8 gen. jest tak samo. Zauważ, że to jest praktycznie przy samym trójdrożnym katalizatorze więc to normalne. Jeśli autko codziennie śmiga to rzadziej występują takie rzeczy.

Marynarz1985
12-03-13, 20:20
Autko rzadko jeździ raz lub 2 razy w tygodniu. Jak zima się skończy i będę wymieniał opony w ASO (zimówki i letnie mam na tych samych felgach) to im pokaże.

january
13-04-13, 16:40
Hej witam Cie :) Widze ze jesteś z moich okolic:) ja mam 8 gen i te elementy które zaznaczyłes mam całe pokryte taką rdzą :( no i kilka innych .
Widać ze jest to normalka w haniach, i nic na to nie wskazuje zeby sie "wyleczyli" z tego
pozdr