Zobacz pełną wersję : 4.2.1 z z6
skolopendra
21-11-07, 22:29
kto wie czy uszczelka pomiędzy 4 a 2 czyli rury od d16 z6 jest do kupienia poza aso?
i szpilki do takiego kolektora?
......................pytam bo kupiłem niedawno taki w doskonałym stanie i chciałbym sobie przetestować go na wiosnę
:)
dorobienie takiej/innej uszczelki u mnie na wsi Radom ;] (jak masz wzór) to 12zł
2warstwy+zakucie 2rurki
wiem bo dorabiałem do ebayowego 4-2-1 Eternity bo wypluł raz
wyglad taki soobie ale jakosc OK
a szpilki to chybga z b7 moga pasowac czy innego kolka
kupisz gdzies na forumie...
albo załóz stare...
skolopendra
21-11-07, 23:13
u mnie na wsi Radom ;)
właśnie wzoru nie mam :/ kupiłem już niestety bez niej , i jednej szpilki a druga jest masakra,3 OK
................................a pasuje mi wszystko do wiosny uzbierać :d ,wymienić kolektorek i obadać co się dziać biedzie ,ma kanały trochę jednak mniejsze od DC , wylot na 40mm..
..poza tym jest niczego sobie.a i nie wykluczam takiej ewentualności ze z d14 zadziała lepiej ...niż lepsze markowe
............................................eh te mody.............. :bicie:
..poza tym jest niczego sobie.a i nie wykluczam takiej ewentualności ze z d14 zadziała lepiej ...niż lepsze markowe
na pewno....
az sie dziwie, ze jeszcze tego nie robiłeś....
a co do uszczelki to sa chyba dostepne w jakis JC itp
masz kolek rozkrecony to jak podjedziesz to dobiorą raczej..
jakby nie mieli to trzeba dokłądnie odrysować od flanszy i dorobic za 12zł :]
a szpilki znajdziesz...
poszukaj u Ralfa itp...
...dzisiaj wzialem uszczelke (pod kolektor z D16Z6) wlasnie z JC. zobaczymy ile to warte...
skolopendra
22-11-07, 20:33
(pod kolektor z D16Z6)
kupiłeś tą co się przykraca głowice, czy tą drugą do środka kolektora
i za ile i z czego ona jest :d
mi tez kurcze wydmuchało uszczelke z kolektora ebayowego miedzy 4 a 2:( musze cos dorobic, a dodatkowo musze dospawac jakies drugie mocowanie do kolka pod silnikiem...żeby znowu nie wypluło...
(pod kolektor z D16Z6)
kupiłeś tą co się przykraca głowice, czy tą drugą do środka kolektora
i za ile i z czego ona jest :d
...to jest cos takiego:
http://www.czescionline.pl/photo_czesci/N74012.jpg
...metalowa, skladajaca sie z trzech
...dalem 45zł (zapominajac o klubowej znizce :| )
...mozecie luknac w temat o moim bolidzie, bo mam watpliwosci co do przelotowego tlumika zamiast kata: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=472635#472635
...pozdr
...mozecie luknac w temat o moim bolidzie, bo mam watpliwosci co do przelotowego tlumika zamiast kata: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=472635#472635
...pozdr
piszesz o uszczelce miedzy głowica a kolkiem
a skolopendra o uszczelce miedzy 4 a 2 rurka w kolektorze juz....
mi tez kurcze wydmuchało uszczelke z kolektora ebayowego miedzy 4 a 2:( musze cos dorobic, a dodatkowo musze dospawac jakies drugie mocowanie do kolka pod silnikiem...żeby znowu nie wypluło...
nie trzeba nic spawac..
juz opisałem na forum jak monz dorobic mocowanie...
a skolopendra o uszczelce miedzy 4 a 2
...kolektor kupilem bez tej uszczelki, ale znajomek, ktory mi to wszystko zaklada, powiedzial, ze ma cos odpowiedniego, wiec akurat tym tematem sie nie zainteresowalem
ja tez nie mam tej uszczelki, ale mechanik zastapil ja jakims bialym uszczelniaczem i jest chyba ok
...jesli Ci tego nie wydmucha(ło) i nie warczy/pierdzi na Ciebie z tego łączenia, to ok. wole jednak standardowa uszczelke
specjalnie dla bono:)
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=24373&highlight=kolektor
jakby co, zostały mi 3 uszczelki (3 kółka takie bo to nie jest jedna podwojna tylko kółeczka na kazdą rurke osobno) jak zakładałem od d16y8 moge za grosze oddac bo mi nie potrzebne:)
skolopendra
23-11-07, 07:51
moge za grosze oddac
wrzuć foto jak to wygląda i czy pasuje do z6 ,bo szczerze pisząc to nie widziałem nigdy tej uszczelki na oczy :(
............................porządne 4.2.1 mają jedną uszczelkę z dwoma otworami
...ja jestem ciekaw co ja dostane za uszczelke na to polaczenie
skolopendra
23-11-07, 15:24
co ja dostane za uszczelke na to polaczenie
te uszczelki widziałem ,nie wyglądają tak zle :d
.prawie jak ASO
..............................myślę ze problemu nie będziesz miał z nią
...juz zalozone wszystko. mam nadzieje, ze nie wypluje zadnej uszczelki ;)
...pozdr