PDA

Zobacz pełną wersję : 4.2.1 z z6

skolopendra
21-11-07, 22:29
kto wie czy uszczelka pomiędzy 4 a 2 czyli rury od d16 z6 jest do kupienia poza aso?
i szpilki do takiego kolektora?
......................pytam bo kupiłem niedawno taki w doskonałym stanie i chciałbym sobie przetestować go na wiosnę
:)

Lcfr
21-11-07, 22:41
dorobienie takiej/innej uszczelki u mnie na wsi Radom ;] (jak masz wzór) to 12zł
2warstwy+zakucie 2rurki
wiem bo dorabiałem do ebayowego 4-2-1 Eternity bo wypluł raz
wyglad taki soobie ale jakosc OK

a szpilki to chybga z b7 moga pasowac czy innego kolka
kupisz gdzies na forumie...
albo załóz stare...

skolopendra
21-11-07, 23:13
u mnie na wsi Radom ;)

właśnie wzoru nie mam :/ kupiłem już niestety bez niej , i jednej szpilki a druga jest masakra,3 OK
................................a pasuje mi wszystko do wiosny uzbierać :d ,wymienić kolektorek i obadać co się dziać biedzie ,ma kanały trochę jednak mniejsze od DC , wylot na 40mm..
..poza tym jest niczego sobie.a i nie wykluczam takiej ewentualności ze z d14 zadziała lepiej ...niż lepsze markowe
............................................eh te mody.............. :bicie:

Lcfr
21-11-07, 23:18
..poza tym jest niczego sobie.a i nie wykluczam takiej ewentualności ze z d14 zadziała lepiej ...niż lepsze markowe

na pewno....
az sie dziwie, ze jeszcze tego nie robiłeś....

a co do uszczelki to sa chyba dostepne w jakis JC itp
masz kolek rozkrecony to jak podjedziesz to dobiorą raczej..
jakby nie mieli to trzeba dokłądnie odrysować od flanszy i dorobic za 12zł :]

a szpilki znajdziesz...
poszukaj u Ralfa itp...

mEjdej
22-11-07, 19:44
...dzisiaj wzialem uszczelke (pod kolektor z D16Z6) wlasnie z JC. zobaczymy ile to warte...

skolopendra
22-11-07, 20:33
(pod kolektor z D16Z6)

kupiłeś tą co się przykraca głowice, czy tą drugą do środka kolektora
i za ile i z czego ona jest :d

Bono
22-11-07, 21:05
mi tez kurcze wydmuchało uszczelke z kolektora ebayowego miedzy 4 a 2:( musze cos dorobic, a dodatkowo musze dospawac jakies drugie mocowanie do kolka pod silnikiem...żeby znowu nie wypluło...

mEjdej
22-11-07, 21:27
(pod kolektor z D16Z6)

kupiłeś tą co się przykraca głowice, czy tą drugą do środka kolektora
i za ile i z czego ona jest :d
...to jest cos takiego:
http://www.czescionline.pl/photo_czesci/N74012.jpg

...metalowa, skladajaca sie z trzech
...dalem 45zł (zapominajac o klubowej znizce :| )

...mozecie luknac w temat o moim bolidzie, bo mam watpliwosci co do przelotowego tlumika zamiast kata: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=472635#472635
...pozdr

Lcfr
22-11-07, 21:35
...mozecie luknac w temat o moim bolidzie, bo mam watpliwosci co do przelotowego tlumika zamiast kata: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=472635#472635
...pozdr

piszesz o uszczelce miedzy głowica a kolkiem

a skolopendra o uszczelce miedzy 4 a 2 rurka w kolektorze juz....

mi tez kurcze wydmuchało uszczelke z kolektora ebayowego miedzy 4 a 2:( musze cos dorobic, a dodatkowo musze dospawac jakies drugie mocowanie do kolka pod silnikiem...żeby znowu nie wypluło...

nie trzeba nic spawac..
juz opisałem na forum jak monz dorobic mocowanie...

mEjdej
22-11-07, 21:38
a skolopendra o uszczelce miedzy 4 a 2
...kolektor kupilem bez tej uszczelki, ale znajomek, ktory mi to wszystko zaklada, powiedzial, ze ma cos odpowiedniego, wiec akurat tym tematem sie nie zainteresowalem

astra
22-11-07, 21:48
ja tez nie mam tej uszczelki, ale mechanik zastapil ja jakims bialym uszczelniaczem i jest chyba ok

mEjdej
22-11-07, 21:50
...jesli Ci tego nie wydmucha(ło) i nie warczy/pierdzi na Ciebie z tego łączenia, to ok. wole jednak standardowa uszczelke

Lcfr
22-11-07, 21:52

specjalnie dla bono:)
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=24373&highlight=kolektor

gruszkin
23-11-07, 00:24
jakby co, zostały mi 3 uszczelki (3 kółka takie bo to nie jest jedna podwojna tylko kółeczka na kazdą rurke osobno) jak zakładałem od d16y8 moge za grosze oddac bo mi nie potrzebne:)

skolopendra
23-11-07, 07:51
moge za grosze oddac

wrzuć foto jak to wygląda i czy pasuje do z6 ,bo szczerze pisząc to nie widziałem nigdy tej uszczelki na oczy :(
............................porządne 4.2.1 mają jedną uszczelkę z dwoma otworami

mEjdej
23-11-07, 07:55
...ja jestem ciekaw co ja dostane za uszczelke na to polaczenie

skolopendra
23-11-07, 15:24
co ja dostane za uszczelke na to polaczenie
te uszczelki widziałem ,nie wyglądają tak zle :d
.prawie jak ASO
..............................myślę ze problemu nie będziesz miał z nią

mEjdej
23-11-07, 16:53
...juz zalozone wszystko. mam nadzieje, ze nie wypluje zadnej uszczelki ;)
...pozdr