Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Migające żarówki przy zamykaniu samochodu

Matixs
26-02-13, 15:57
Witajcie. Ostatnio pojawiła się u mnie jakaś dziwna funkcja. otóż przy zamykaniu samochodu na alarm 2 razy podświetlenie zegarów, migną postojówki, podświetlenie tablicy oraz światła tylne. Przy zamykaniu tak samo tylko raz. Jak to naprawić? Bo tak być nie powinno.

I takie pytanie z innej beczki. Dałoby radę zrobić coś takiego że przy zamykaniu i otwieraniu migają awaryjne?
Z góry dzięki za pomoc :)

damian.n
26-02-13, 16:05
na moje rozumowanie ktoś zamiast podpiąć się do awaryjnych, podłączył się do postojówek.
rozwiązaniem problemu będzie:
1. odszukać centralke alarmu
2. odczytać jej model
3. na schemacie na necie sprawdzić gdzie jest wpięty przewód odpowiadający za mrygarnie
4. odpiąć przewód postojówek i podłączyć sie pod awaryjne

2 i 3 punkt można załatwić za sprawą instrukcji papierkowej do alarmu jeżeli takową posiadasz

Według mnie gra nie warta świeczki.
Aż tak Cie to drażni?

Matixs
26-02-13, 16:33
No, ale to objawiło się jakieś 2 tygodnie temu. Wcześniej tak nie było.
Może i gra nie warta świeczki, ale to trochę dziwne bo tak nie powinno być.

kruczekvu
26-02-13, 16:51
U siebie w Acco mam to samo oryginalnie z serwisu i u brata w 5D też
Nie przeszkadza mi to wcale i lepiej się jakoś patrzy jak inni kierunkami migają

Matixs
26-02-13, 18:19
No skoro tak ma by to niech będzie :) Tylko dziwi mnie że to dopiero teraz się objawiło po kilku latach od kiedy mam ten samochód.

damian.n
26-02-13, 20:15
No skoro tak ma by to niech będzie :) Tylko dziwi mnie że to dopiero teraz się objawiło po kilku latach od kiedy mam ten samochód.

to wcześniej jak miałeś?

donald1992
26-02-13, 20:28
ja u siebie tez tak mam.Moze tak miales tylko nie zwracales uwagi:)

Matixs
26-02-13, 21:03
to wcześniej jak miałeś?

Moze tak miales tylko nie zwracales uwagi

Wydaje mi się że wcześniej tego nie było. Czyli miałem normalnie przy zamykaniu sygnał i przy otwieraniu 2 sygnały bez efektów świetlnych.

damian.n
26-02-13, 22:29
Wydaje mi się że wcześniej tego nie było. Czyli miałem normalnie przy zamykaniu sygnał i przy otwieraniu 2 sygnały bez efektów świetlnych.

może gdzieś styku nie miałeś i cudem samo sie naprawiło :cool:

Krawiec
27-02-13, 10:01
Mi całe życie też mrugały postojowe przy zamykaniu/ otwieraniu samochodu. Ostatnimi czasy jednak mrugają tylko wtedy jak wracam z trasy. Jak postoi trochę i silnik ostygnie to już nie mrugają wcale - i to mnie bardziej dziwi :/ grunt że centralny się zamyka :]

Matixs
28-02-13, 18:41
Właśnie dzisiaj zauważyłem że znowu nie mrugają światełka przy zamykaniu czyli coś nie łączy gdzieś. Wie ktoś z Was gdzie mam szukać przyczyny?

damian.n
28-02-13, 18:50
Właśnie dzisiaj zauważyłem że znowu nie mrugają światełka przy zamykaniu czyli coś nie łączy gdzieś. Wie ktoś z Was gdzie mam szukać przyczyny?

na początku trzeba poszukać centralki, a później sprawdzić jej podłączenie do postojówek