Zobacz pełną wersję : Co z elektryką po swapie d14a3 -> d16z6?
enzoelektro
25-02-13, 19:38
Potrzebuję pomocy w ogarnięciu elektryki po swapie d14a3 d16z6 w Civicu EJ9.
Ze strony mechanicznej nie mam żadnego problemu, wydłubałem Z6(kompletny z wiązką silnikową) z mojego delsola i zamontowałm w EJ9. Co dalej zrobić z wiązką silnikową?
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Co dalej zrobić z wiązką silnikową?
Wziąć obie wiazki, przerobić i zrobić z tego jedną pasującą do tego silnika w tej budzie.
enzoelektro
26-02-13, 07:16
Wziąć obie wiazki, przerobić i zrobić z tego jedną pasującą do tego silnika w tej budzie.
To że trzeba przerobić wiązki to wiem. Tylko jak?
Niestety nikt Ci tego nie powie, bo ludzie na tym zarabiają. Jeżeli chcesz sam to robić to musisz szukać schematów, na necie i samemu coś wymyślić, tylko czy to będzie działało?.
sebastanlec
28-02-13, 22:57
sam to robiłem pierwszy raz tylko na silniku B16A2 czyli OBD to samo i tez po tym silniku co ty, wydaje mi sie ze ciezko jest opowiedziec co trzeba przerobic we wiązce bo jest masa roboty, konwersje kosci kompa to sam napisałem jak cos to moge podesłac hoc w jednym miejscu nie jestem pewien bo nie pamietam jak zrobiłem ale auto odpaliło od strzała, jak cos to dzwon tylko po 16, 604-593-463 seba