Zobacz pełną wersję : Zawieszenie
Chcialem zapytac czy ktos zna moze dlugosc "widełek" w ktore wsuwa sie amartyzator przedni w civicu 3d 92-95. Chodzi mi o ta czesc ktora przykrecona jest od dolu do wahacza a od gory wklada sie w nia amortyzator. A pytam poniewaz jak pewnie niektorzy czytali mam problem z wysokoscia przodu auta. W tej chwili mam seryjne amory i sprezyny -30mm i nadal siedzi strasznie nisko . Wiec pomyslalem ze moze ktos wymienil te "widelki" na jakies krotsze wiec jak ktos zna ich wysokosc lub moze zmierzyc bylbym bardzo wdzieczny
jak podjade do kumpla, to moze to sprawdze, bo mam u niego te widelki z mojego poprzedniego civica. Ale zastanawia mnie, kto by z czego je wzial i tam wsadzil ?
No wlasnie tez nie wiem czy ktos mogl cos innego wsadzic. Ale po probie wielu konfiguracji sprezyn i amortyzatorow nadal siedzi tak nisko to pomyslalem ze moze ktos wsadzil krotsze widelki. I napewno nie pszesadzam z tym "nisko" bo wiem ze nie mozliwe jest zeby na takich zestawach byl tak obnizony.
LIO bylo by super gdybys sprawdzil ich dlugosc bo juz nie wiem o co chodzi.
może dzwon i źle zrobione - odpukać
dlugosc widelek mierzona po tej prostej, równej stronie to jakies 215-220mm
reszta info nie zwiazanych z tym tematem poslalem na PW