Zobacz pełną wersję : Centralny zamek dzialanie
Witam mam pytanie o centralny zamek bo tak sie zastanawiam jak u was chodzi. mam civica v g 94r i centralny zamek (oryginalny hondowski) i jak zamykam autko to sie oba zamykaja ale jak otwieram to tylko te drzwi ktore otwieram i na tym koniec.
ja jak w swojej otwieram od strony kierowcy to ida oba a jak od pasazera to tylko to jedno :bicie:
ja jak w swojej otwieram od strony kierowcy to ida oba a jak od pasazera to tylko to jedno :bicie:
No i tak powinno byc. Zamek w drzwiach keirowcy to tzw. master, a pasazera to slave.
Witam mam pytanie o centralny zamek bo tak sie zastanawiam jak u was chodzi. mam civica v g 94r i centralny zamek (oryginalny hondowski) i jak zamykam autko to sie oba zamykaja ale jak otwieram to tylko te drzwi ktore otwieram i na tym koniec.
jest to zależne od podłaczenia...
moze byc tak, ze otwiera sie tylko kierowcy (chyba własnie ori honda)
albo wszystkie (dokładany central przewżnie)
Zamek kierowcy nie posiada siłownika(wersje USA takowy mają). Dlatego jak otwierasz od pasażera to kierowcy sie nie otworzy. Wystarczy założyć siłownik i po kłopocie.
juz poprzednicy o tym mowili ale wiecej opini utwierdzi Cie w przekonaniu ze oryginalny centralny hondy dziala w ten sposob ze jak otwierasz drzwi kierowcy to i pasazera sie otwieraja... a jak otwierasz drzwi pasazera to drzwi kierowcy pozostaja zamkniete... tak samo z zamykaniem... JHM tak ma
Jeśli otwierając drzwi kierowcy nie otwierają Ci się drzwi pasażera to znaczy, że najprawdopodobniej uszkodzony jest stycznik podłączony do zamka i działa tylko w jedną strone. Pewnie dostał wody i blaszka zaśniedziała. Natomiast to że jak otwierasz lub zamykasz drzwi pasażera to sie nic nie dzieje to normalne, bo w drzwiach pasażera nie ma sterowania, jest tylko siłownik wykonawczy (slave), a poza tym w drzwiach kierowcy nie ma siłownika tylko sam stycznik.
a ten stycznik jest w drzwiach kierowcy czy pasazera ?
a ten stycznik jest w drzwiach kierowcy czy pasazera ?
a poza tym w drzwiach kierowcy nie ma siłownika tylko sam stycznik.
:bicie:
w drzwiach kierowcy jest tylko tzw. krańcówka, która od bębenka podaje masę do sterownika centralnego zamka (również w drzwiach kierowcy - taka zielona puszka), ten zaś sterownik steruje elektrycznie siłownikiem w drzwiach pasażera.
Witam wszystkich postnowiłem odświeżyć temat mam taki problem oryginalny central hondy przestał działać myślałem że siłownik master kupiłem nowy siłownik ale tam nie ma siłownika jak to zmontować z siłownikiem o elektryce nie mam zielonego pojęcia