Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Honda Civic VI spadaja obroty i gasnie

KulawyWaz
24-02-13, 00:45
Witam dzisiaj moja honda mialadziwny objaw iz najpierw mi zaczela ciezko odpalac, krecilem raz kluczykiem potem puscilem kluczyk i za drugim prawie od razu zalapywala. Powotorzylo sie to pare razy, chyba ze byla cieplutka. Dzis jadac nagle zaczely mi spadac obroty i mimo dodawania gazu honda zgasla, myslalem ze cos z aukumulatorem wypialem radio, wylaczylem swiatla, odpalila ruszylem dalej i po chwili znow to samo czy na swiatlach czy bez, po nastepnym uruchomieniu to samo. Dojechalem do domu i tak zostawilem. Co do kontrolek to przy wlaczeniu normalnie SRS sie swieci od oleju i akumulatora oraz econo potem gasna po zapaleniu. Moj silnik to D15Z6 Honda Civic rocznik 1997. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam

pajac_am
24-02-13, 10:34
poradze cos z doswiadczenia z oplem bo z hania nie miałem jeszcze wiekszych problemow. A mianowicie dwa razy miałem takie problemy. Za pierwszym razem u mnie było tak samo jak było mokro na dworze. Robusz tak: czekasz az bedzie ciemno, otwerasz maske i z jakiegos rozpylacza, po płynie do mycia szyb, psikasz wodą po kablach wysokiego napiecia i w okolicach aparatu zapłonowego, a druga osoba odpala silnik. Jak na zauwazysz iskry to bedziesz wiedzail co jest grane. U mnie, wilgoc dostała sie pod kopułke aparatu. Zdjałem, wysuszyłem i załozyłem na sylikonie. Było ok.
Pozniej miałem podobne objawy, tylko było sucho i zdarzało sie rzadko, wiec to olałem, ale podejrzewam ze to moze byc zasyfiony filtr paliwa. Jak dawno nie zmieniałes swiec to zmien. Powodzenia.

jawasaki
24-02-13, 12:11
Ja najpierw to bym sprawdził czy ładowanie jest ok. Później dopiero co kolega pisze.

Marecki
24-02-13, 17:22
Świece rozumiem masz dobre?
A masz LPG?

KulawyWaz
24-02-13, 18:41
Tak, swiece dobre, auto bez LPG, w sumie kupilem 3 miesiace temu i za bardzo nie wiem co siedzi. Jutro pokombinuje i dam znac jak efekty.

Marecki
24-02-13, 19:47
Może być też problem z dopływem paliwa. Działa przekaźnik?