Zobacz pełną wersję : Honda Civic VI spadaja obroty i gasnie
Witam dzisiaj moja honda mialadziwny objaw iz najpierw mi zaczela ciezko odpalac, krecilem raz kluczykiem potem puscilem kluczyk i za drugim prawie od razu zalapywala. Powotorzylo sie to pare razy, chyba ze byla cieplutka. Dzis jadac nagle zaczely mi spadac obroty i mimo dodawania gazu honda zgasla, myslalem ze cos z aukumulatorem wypialem radio, wylaczylem swiatla, odpalila ruszylem dalej i po chwili znow to samo czy na swiatlach czy bez, po nastepnym uruchomieniu to samo. Dojechalem do domu i tak zostawilem. Co do kontrolek to przy wlaczeniu normalnie SRS sie swieci od oleju i akumulatora oraz econo potem gasna po zapaleniu. Moj silnik to D15Z6 Honda Civic rocznik 1997. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam
poradze cos z doswiadczenia z oplem bo z hania nie miałem jeszcze wiekszych problemow. A mianowicie dwa razy miałem takie problemy. Za pierwszym razem u mnie było tak samo jak było mokro na dworze. Robusz tak: czekasz az bedzie ciemno, otwerasz maske i z jakiegos rozpylacza, po płynie do mycia szyb, psikasz wodą po kablach wysokiego napiecia i w okolicach aparatu zapłonowego, a druga osoba odpala silnik. Jak na zauwazysz iskry to bedziesz wiedzail co jest grane. U mnie, wilgoc dostała sie pod kopułke aparatu. Zdjałem, wysuszyłem i załozyłem na sylikonie. Było ok.
Pozniej miałem podobne objawy, tylko było sucho i zdarzało sie rzadko, wiec to olałem, ale podejrzewam ze to moze byc zasyfiony filtr paliwa. Jak dawno nie zmieniałes swiec to zmien. Powodzenia.
Ja najpierw to bym sprawdził czy ładowanie jest ok. Później dopiero co kolega pisze.
Świece rozumiem masz dobre?
A masz LPG?
Tak, swiece dobre, auto bez LPG, w sumie kupilem 3 miesiace temu i za bardzo nie wiem co siedzi. Jutro pokombinuje i dam znac jak efekty.
Może być też problem z dopływem paliwa. Działa przekaźnik?