PDA

Zobacz pełną wersję : Instalacja gazowa Używana

lukaszz
20-11-07, 20:13
chce kupić instalacje gazową z rozbietej hondy civic "rozbity tył"mam pytanie czy da sie zalatwic z gazownikem zeby poprostu dobrze mi ja zalozyl i jak bym nie mial papierow to zeby to mi zalatwil ??? jak myslicie przejdzie cos takiego ?

Pawel
20-11-07, 21:01
nie ma sensu, placac za wyjecie calej instalacji i wlozenie jej do drugiego sam + jeszcze jakies inne elementy ktorych ja bym nie ryzykowal zeby je przekladac (np. wszystkie przewody idace od parownika do butli itp.) + jak sie da "zalatwienie dokumentow" wyjdzie cie tyle samo lub wiecej niz nowa instalacja na gwarancji.

lukaszz
20-11-07, 21:53
ale ja bede placil nie za wyciecie instalacji tylko za Instalacje jakes 200 zl + gazownikowi jakes 250-300 za włożenie jej + formalnosci jakes papierki 100 zl czyli za jakes 600 zl mam gaz

Pawel
21-11-07, 17:09
i co to za oszczednosc, jak za 1200 mozna zalozyc nowa na gwarancji :/

poza tym sprawdz do kiedy butla ma homologacje (bo przedluzenie jej to sa kolejne koszty) w jakim stanie jest parownik (czy nie bedziesz musial go zaraz wymienic)

zreszta zrobisz jak uwarzasz, to jest gaz i ja bym nie ufal urzywanej instalacji

ppm702
21-11-07, 18:39
zgodnie z przepisami nie można przełożyć instalacji, a właściwie zbiornika. Czyli butla MUSI być nowa, wszystkie przewody miedziane również (dla bezpieczeństwa i zachowania szczelności). Resztę można wziąć, czyli w zależności od generacji instalki parownik, trójniki, podstawkę na przepustnicę, wtryski, elektronikę... Tyle, że używane elementy różnie mają z trwałością