Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : przygasający po wysprzęgleniu D13

macieks
20-11-07, 12:54
Witam. Wybaczcie jeśli był już ten wątek i zaśmiecam ale nie udało mi się go odszukać.
Mam mały problem z wolnymi obrotami otóż na zimnym silniku ale juz po zejściu ze ssania po wciśnięciu sprzęgła obroty spadają krytycznie nisko, silnik prawie gaśnie. Dzieje sie to tylko do momentu gdy silnik sie zagrzeje...na ciepłym jest wszystko ok obroty spadają do ok 850rpm i tak się ustalaja, nie falują.
Wątpie zeby to była wina krokowego bo dzieje sie to tylko na chłodnym silniku. Może coś z elektryką (świece nowiutkie). Jeśli ktoś miał podobny problem proszę o wskazówki...
Pozdrawiam.

Alchemiq
20-11-07, 14:23
może coś z regulacją wolnych obrotów...
ja też mam ten problem, ale ja grzebałem ostatnio przy gaźniku, więc to co innego ;)
u mnie obroty tylko nieznacznie spadają, ale przy tmp powietrza -3 już nie utrzymywał obrotów i gasł...

muszę podkręcić wole - ty też tak zrób

_WALDI_
20-11-07, 16:45
Pytanie mam czy to się dzieje jak wrzucasz luz czy jak trzymasz sprzęgło wciśnięte ??

macieks
20-11-07, 21:20
Wciskając sprzęgło obroty nagle spadają prawie do zera, sztucznie musze je podtrzymywac gazem zeby nie zgasł i ciągle mając wciśnięte sprzegło po chwili wszystko wraca do normy.
Ale po sprzęgle i wrzuceniu na luz i puszczeniu sprzęgła dzieje sie to samo i gdy tylko silnik sie porządnie zagrzeje jak ręką odjął.

Dino83
20-11-07, 21:46
Witam. Ja przez pewien czas mialem tak samo. Pamietam, ze mialem problemu ze srodkowym tlumikiem, ale to chyba nie od niego, dalej byl czyszczony krokowy i raczej nic wiecej nie bylo robione, reset komputera i teraz obroty juz nie spadaja. Ogolnie to sprawdzic czujniki powietrza, wezyki, no i silniczek krokowy czy nie ma lewego powietrza i czy sprezynka w nim odbija.