Zobacz pełn± wersję : Problem ze spryskiwaczami.
Hania stała 4 dni praktycznie nie ruszana, raz j± przestawiłem i raz odpaliłem żeby troszkę pochodził bo zimno jak pieron. Nie używałem spryskiwaczy, jak wczoraj wracałem do domu, po prostu umarło. Jak chcę spryskać sobie szybę to nic nie słychać pompa nawety nie działa. Po prostu echo.
Wydaje mi się że mogło zamarzn±ć, miało ku temu podstawę, miałem płyn letni made in Auchan, na wszelki wypadek dolałem płynu z orlenu na -22, ale nic. Wczoraj wracałem z Wisły w mega mgle i z u¶winion± szyb± :(
Co mogę zrobić, dzi¶ muszę do wawy jechać, więc na czasie mi zależy.
Dobrze by bylo jakbys dal gdzies autu odmarznac, np. zaparkuj na jakims parkingu podziemnym jak nie masz garazu. Powinno wszystko wrocic do normy.
Hania stała 4 dni praktycznie nie ruszana, raz j± przestawiłem i raz odpaliłem żeby troszkę pochodził bo zimno jak pieron. Nie używałem spryskiwaczy, jak wczoraj wracałem do domu, po prostu umarło. Jak chcę spryskać sobie szybę to nic nie słychać pompa nawety nie działa. Po prostu echo.
Wydaje mi się że mogło zamarzn±ć, miało ku temu podstawę, miałem płyn letni made in Auchan, na wszelki wypadek dolałem płynu z orlenu na -22, ale nic. Wczoraj wracałem z Wisły w mega mgle i z u¶winion± szyb± :(
Co mogę zrobić, dzi¶ muszę do wawy jechać, więc na czasie mi zależy.
IMO jesli miales plyn letni to jest duze prawdopodobienstwo ze zamarzl on w pompce - dlatego jej nie slychac.
Powinienes zaczac od rozmrozenia calego plynu, a szczegolnie pompki. Moze uzyc suszarki do wlosow? Tylko jesli pompka byla faktycznie zamarznieta a Ty uparcie ja probowales "rozruszac" na sile to jest szansa ze sie niestety spalila podczas tej operacji.
Pozdro,
Wła¶nie brałem pod uwagę taka ewentualno¶ć, i nie męczyłem pompy za bardzo, czasem tylko sprawdziłem czy działa, ale niestety nic :(
W takim razie zobaczę co się da zrobić, tylko gdzie ja j± znajdę ?
Wła¶nie brałem pod uwagę taka ewentualno¶ć, i nie męczyłem pompy za bardzo, czasem tylko sprawdziłem czy działa, ale niestety nic :(
W takim razie zobaczę co się da zrobić, tylko gdzie ja j± znajdę ?
Pompki sa przy zbiorniku na plyn (manual - str 23-A234)
Pozdro,
Kurcze, nie wiem w którym manualu :(
W pierwszym lepszym. Masz do wyboru trzy "pelne manuale", reszta to suplementy.
Zajechałem do wawy beż przednich spryskiwaczy :) hard core, ale musiałem.
Natomiast tylne się jako¶ naprawiły. No i muszę jednak wyczarować jeden silniczek. Brak czasu, sporo pracy...ehhh.
Nie chcę nowego topicu tworzyć, zreszt± s± podobne i czytałem już.
Jaki¶ czas temu zauważyłem że faluj± mi wolne obroty miedzy 1000 - 1500, występowało to zawsze po jakim¶ czasie. A teraz tak jak by się samo naprawiło. Trzyma około 700 obrotów.
Czy może się co¶ stać? Czy raczej podjechać do mechanika. Pytam bo nie mam teraz czasu żeby od tak sobie jechać i zostawić samochód.
Wlasnie ostatnio mi tez zamarzly spryskiwacze. Slabo pryskaly wiec dolalem plynu, ale juz chyba bylo za pozno bo przy ostatnich mrozach wszystko pozamarzalo. Czy jak sie ociepli to beda dzialaly?
Wniosek z tego wszystkiego taki że najlepiej jeĽdzić cały sezon na płynie zimowym.Nigdy nie jest tak że letni skończy się akurat jak zaczyna się zima.A spuszczać jeden żeby wlać drugi to kłopot. Prorok, Gruszka prawdę Ci rzekł.To musi odmarzn±ć i będzie ok.Tyle tylko że chyba w jakim¶ garażu będzie cieplej i co się z tym wi±że szybciej.Stary nie wierze że nie masz kolesia z garażem.Dobrze poszukaj :d Pozdro
Brat miał to samo w swoim vti. Letni płyn+mroz. Po 2 dniach w garażu wszystko wróciło do normy. Możesz spróbować dolać gor±cej wody do zbiornika, ale chyba bezpieczniej po prostu odstawić gdzie¶ samochód do odmarznięcia.
po prostu odstawić gdzie¶ samochód do odmarznięcia.
no ale nie kazdy ma mozliwosci ii ja nie moigłbym sobie pozwolić na odstawienie auta na 2 dni..
ale nie o tym.. a moze by tak sprobować wlać spirytusu do zbiornika.. powinno pu¶cić.
Ja wsadzilem farelke pod klape i skierowałem nawiew na zbiornik :) Po 30 min puscilo i pompki dzialaja :d