Zobacz pełną wersję : Wymiana dolnego sworznia a zbierzność
Siema. czy po wymianie samego sworznia dolnego w Cifie 5 będę musiał ustawić zbieżność? Zakładam oczywiście że nie będę wyjmował całkiem zwrotnicy z samochodu.
ja wymieniłem sworzeń i za kilka dni pojechałem na przegląd i wszystko z geometrią było ok. także raczej zbieżności robić nie trzeba
Mi po wymianie dolnych sworzni powiedział mechanik, żeby ustawiać zbieżność.
zbieznosc trzeba skontrolowac po kazdym grzebaniu w zawieszeniu
a czy cos trzeba bedzie ustawic to juz inna sprawa
zbieznosc trzeba skontrolowac po kazdym grzebaniu w zawieszeniu
a czy cos trzeba bedzie ustawic to juz inna sprawa
Dokładnie.Lepiej sprawdzić i mieć spokojną głowę tym bardziej, że samo sprawdzenie dużo nie kosztuje.
a co ma zbieżność do dolnego sworznia ? geometrie się kontroluje przy grzebaniu w zawieszeniu a nie samą zbieżność a jest to zasadnicza różnica
no cóż, widzę że spróbować muszę sam. ;)
w civie geometrii z przodu nie ustawisz chyba ze masz camber kit bo niby czym? Ostatnio wymienialem 4 sworznie 2 dolne 2 gorne pojechalem skontrolowac zbieznosc dla swietego spokoju gdyz kiere mialem prosto i byla ok
ale wyciągałeś całą zwrotnice tak? i zbierka się nie przestawiła?
ale co ma się przestawić jak sworzeń jest okrągły, ma trzpień po środku i nowy nie ma luzów?
zbieżność może się rozjechać jak wymieniasz końcówki drążków kier. z przodu albo wahacze ustalające z tyłu, reszty geometrii się nie reguluje w tym aucie...
własnie zastanawiałem się, bo poprzednio wymieniałem i sworznie i końcówki no i zbierka rozsypana na amen. Więc chciałem się dowiedzieć czy po rozpięciu zwrotnicy z końcówką też tak będzie ;p
wymieniałem (...) końcówki
to już wiesz dlaczego
ok. dzięki wszystkim za pomoc ;)