Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : cos nie tak z prawym przodem

pytonmt
20-02-13, 19:29
siema.od jakiegoś czasu w moim EJ9 coś mi nie tyle huczy co jakby coś o coś ocierało w prawmy przodzie takie dziwne pulsacyjne ocieranie(nie wiem czy kolo czy coś innego),mocniej słychać przy skręcie w lewo .łożysko wymieniłem bo myślałem ze to od tego,ale dalej to samo,tarcze miałem do wymiany na wiosnę zrobiłem to teraz myśląc ze tez może one są tego przyczyna,ale nic nie ustąpiło(przy wymianie tarcz rozebrałem i wyczyściłem zaciski) i nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny...może ktoś miał podobny przypadek u siebie bądź podpowie gdzie zonka szukać...

maciu$
20-02-13, 19:36
Koła zmieniałeś?

pytonmt
20-02-13, 19:45
nie.ale na letnich 15' było to samo tylko mniej słyszalne od jakiegoś miesiąca zaczęło"krzyczeć"glosniej

kurgan
21-02-13, 07:33
przegub? z reguly do przegubow przypisuje sie fakt, ze robi sie glosniej przy skrecaniu

pytonmt
26-02-13, 17:31
wymieniłem cała zwrotnice bo już mi ręce opadły przy tym odkrecaniu sprawdzaniu zakręcaniu i problem znikł,stawiam ze piasta albo cała zwrotnica(choć nie wiem jak) była walnięta,bo jak kiedyś lekko mnie ściągało na prawo tak teraz już nic:)...

ale teraz pojawił się inny problem->jak hamuje to tuz przed zatrzymaniem,mimo tego ze wolno daje,wolno wciskam pedał i jest dobra przyczepność,to włącza mi się ABS."kopie mi w stopę" i tyrkocze... czy może to być spowodowane zła odległością miedzy czujnikiem a pierscieniem od ABSu???