Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Regulacja cykli pracy wycieraczek

Homer21
18-11-07, 17:55
Witam.
Odebrałem z salonu kilka dni temu Civica 4D i testuję autko.Czytałem wcześniejsze posty o braku RDS-u,VSA. teraz już to jest,ale za to zauważyłem,że nie ma regulacji częstości cykli pracy wycieraczek :( . Czy to możliwe,że w tak nafaszerowanym elektroniką aucie nie ma tak prostego udogodnienia? Czy też może ja nie wiem jak wejść w tryb regulacji cykli. Może ktoś mi podpowie jak to jest?
Pozdrawiam

marzyniu
18-11-07, 18:32
siema.
a mozesz zarzucic fote wlacznika wycieraczek?

Homer21
18-11-07, 20:09
Akurat teraz nie mogę,ale nie ma tam tego pokrętła,które opisują w instrukcji obsługi. Jest tylko usuwanie zamglenia,pracaw cyklach,Lo,Hi i wyłącz.

marzyniu
18-11-07, 22:52
serio?! :> jakies to dziwne,to znaczy ze wogole nie masz cyklu czasowego,nawet nie ustawianego,no nie wiem tak co 10sekund czy iles?

ryszard.m
18-11-07, 23:13
Akurat teraz nie mogę,ale nie ma tam tego pokrętła,które opisują w instrukcji obsługi. Jest tylko usuwanie zamglenia,pracaw cyklach,Lo,Hi i wyłącz.

A może masz czujnik deszczu? Wtedy częstotliwość pracy wycieraczek dostraja się automatycznie w zależności od intensywności opadów.
Tak przynajmniej jest w wersji 5d.

Homer21
19-11-07, 00:10
Można ustawić pracę w cyklach,ale są to cykle raz zaprogramowane-z jednym interwałem którego nie można zmieniać np ne można ustawić raz częściej innym razem wolniej. Przynajmniej ja się nie doszukałem takiej możliwości.Czujnika deszczu też chyba nie ma, bo jeszcze mi się nie załączyły same nawet jak padało. Z instrukcji obsługi wynika że dźwignia włączająca powinna mieć pokrętło w połowie długości-u mnie nie ma.

jacektp
19-11-07, 08:38
Można ustawić pracę w cyklach,ale są to cykle raz zaprogramowane-z jednym interwałem którego nie można zmieniać np ne można ustawić raz częściej innym razem wolniej. Przynajmniej ja się nie doszukałem takiej możliwości.Czujnika deszczu też chyba nie ma, bo jeszcze mi się nie załączyły same nawet jak padało. Z instrukcji obsługi wynika że dźwignia włączająca powinna mieć pokrętło w połowie długości-u mnie nie ma.

W Civic 4D w wersji Comfort nie ma regulacji czasu przerwy pracy wycieraczek - jest to w wersji Executive

jacs_1979
19-11-07, 09:52
Mam wersje executive i nie mam:
-rds
-vsa
-regulacji predkosci wycieraczek

auto mam z grudnia 2006

ehhh. Juz sie wyluzowalem, ale na poczatku maksymalnie mnie to wpienialo, ze sedan zostal przez honde potraktowany po macoszemu...

Homer21
19-11-07, 16:08
W Civic 4D w wersji Comfort nie ma regulacji czasu przerwy pracy wycieraczek - jest to w wersji Executive

No właśnie,a byle Polonez ma.To jest przecież technicznie proste jak drut.

[ Dodano: Pon 19 Lis, 2007 ]

Mam wersje executive i nie mam:
-rds
-vsa
-regulacji predkosci wycieraczek

auto mam z grudnia 2006

ehhh. Juz sie wyluzowalem, ale na poczatku maksymalnie mnie to wpienialo, ze sedan zostal przez honde potraktowany po macoszemu...

Też będę musiał się wyluzować choć dziwi kilkudziesięciozłotowa oszczędność w aucie tej klasy