Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : xenon H4L

Mugen89
19-02-13, 21:25
witam.

chce zakupić xenon h4l o barwie 5000k, pytanie jest taki czy pozniej moge np sobie kupic żarniki 4300k na te przetwornice czy nie da rady...?
czyprzetwornica jest przystosowana pod odp żarnik?

zakit
19-02-13, 21:30
zarnik to tylko barwa, przetwornica nie ma nic do koloru.

karmel
20-02-13, 00:47
Nie kupuj H4L tylko bixenon H4 z przysłoną, taki:
http://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/29/71/04/36/2971043677

Poza tym z H4L będziesz świecił gdzie popadnie, tylko nie na drogę...

Mugen89
20-02-13, 07:12
a do przetwornic z bixenonu mozna dac zwykły zarnik H4L?

karmel
20-02-13, 10:06
Nie mam zielonego pojęcia. Problem z H4L jest taki, że jak przełączysz na długie (w których nic nie widać) to po dłuższej jeździe jak będziesz chciał przełączyć na mijania to będziesz miał ciemno przed samochodem, bo palnik się musi rozgrzać, chyba że przerobisz instalacje tak, że palnik nie będzie gasnął. H4L to jest marny chiński wynalazek...

Mugen89
20-02-13, 16:26
dzis kupiłem bixenon uzywany okolo 1,5miesiąca byłem u goscia pokazał mi u siebie ze działa itd wymontował i dal mi.

ja załozyłem i.... rozczarowałem sie. a mianowice jak sie wł swiatło fajnie swieca ale juz po okolo 2min jedna lampa swieci na biało;/ tzn mam 6000k i widac gołym okiem ze jedna swieci tak na niebiesko a druga zalatuje biało/zóo czy coś... czym to moze byc spowodowane? kur...u goscia działało a u mnie ni h...
brak dobrej masy, czy moze zarnik do wymiany juz czy przetwornica nawala?

81saren
20-02-13, 16:29
przejarane zarniki, kup sobie 4300 i po problemie , no i niebiescy nie beda sie czepiac barwy swiatła. koszt na allegro jakie 15zl za zarnik
Tak sie konczy kupowanie uzywanego chinczyka.

Mugen89
20-02-13, 16:32
za 15zlna allegro to jest zwykły H4L anie bixenon

81saren
21-02-13, 10:53
poszukaj dobrze jest gosc w Warszawie co sprowadze te chinskie fanty od wielu lat i cene ma naprawde banalnie niska , sa tez bi

embargo
23-02-13, 17:42
Jak włożyłeś to w seryjną lampę (lub clear) to życzę Ci zabrania dowodu bo jest to skrajnie egoistyczne posunięcie.

Żeby oba żarniki miały taką samą barwę należy je zainstalować razem i włączyć równocześnie a nie próbować czy działa na jednej potem wyjdzie tak jak u Ciebie, po 100 godzinach pracy barwa światła się zrówna ale nadal różnica będzie widoczna.

billiejoe
23-02-13, 17:49
Oferowałem Ci kilka razy zarówno nowe H4/L jak i bi, barwa 4300/5000/6000k mogłeś mieć co chciałeś, do wyboru, do koloru, ale uprałeś się na używkę a cenę dostałeś śmieszną za nówki ode mnie...

Zastanów się trochę, szczoteczkę do zębów też kupisz używaną bo najtańsza nowa jest za droga...sory ale bekniesz teraz dwa razy chyba że zostawisz i będziesz świecił na kolorowo.

spychu
23-02-13, 20:19
Tak czytam wiekszosc wypowiedzi i nie wierze :)
Jedyny embargo, ktory jak zwykle sensownie napisal i to akurat zadna nowosc.

Karmel rozwalil mnie po calosci, piszac, ze H4L bedzie swiecilo gdzie popadnie i poleca H4 bixenon, uwazasz, ze to bedzie swiecilo tam gdzie trzeba a nie wiewiorka w dupy. Masakra.

rowniez zycze szybkiego pozegnania sie z dowodem, bo jak widze takie xenony w zwyklych lampach bez roznicy w jakiej formie to mam ochote zatrzymac sie, wysiasc z auta z mlotkie, najpierw rozje..... te cudowne lampy a pozniej lep wlasciciela :D

Pawel_JBL
25-02-13, 20:36
To samo bym zrobił. Damian nie rób wiochy.

Mugen89
26-02-13, 17:54
kiedys widzialem na forum jak jakis typ ogłaszał sie ze przerabia lampy tzn wkłada soczewki np z passata b6 do clar-ów. tylko nie pamietam gościa nicku;/ moze ktoś wie?

albo doradcie jakie zaróki dobre kupic do clar-ów, obecnie mam philips blue vision i szału nie ma... a tak zachwalaja te zarówki niby... 70zl wyjebałem a swieca jak zwykłe za 6zl kur...

dlatego szukam zeby miec jakies lepsze swiatło i chcialem bixenon

billiejoe
26-02-13, 18:03
Kup sobie 100W H4...też nielegal ale niebo a ziemia do tych wszystkich reklamowanych żaróweczek.

Mity o topniejących odbłyśnikach, grzejących się reflektorach i palących się instalacjach można sobie wsadzić :)

Opinia na podstawie użytkowania przez pół roku w oryginalnych lampach...światło białe, nie rażące nikogo, nie zauważyłem nic niepokojącego :)

Matixs
27-02-13, 11:31
kiedys widzialem na forum jak jakis typ ogłaszał sie ze przerabia lampy tzn wkłada soczewki np z passata b6 do clar-ów. tylko nie pamietam gościa nicku;/ moze ktoś wie?

http://hidretrofit.wordpress.com/ ??