Zobacz pełną wersję : Po wymianie maglownicy wspomaganie
Witam. Ostanio musialem wymienic maglownice poniewaz poszly uszczelki i plyn ze wspomagania lal sie tam litrami. Wymienilem na maglownice ze wspomaganiem od 1.3 i teraz kierownica ciezko chodzi. Gorzej niz wczesniej a mam silnik 1.5 i pytanie czemu tak jest ? I czy zalezy to wlasnie od wersji silnika 1.3 czy 1.5. Czy moze potrzebuje czasu zeby sie rozruszac. Rozwaze wszystkie odpowiedzi. Moje auto to Civic V hb 1.5 vtec-e.
może magiel jest bez wspomagania lub zagięty przewód od wspomagania lub i najbardziej prawdopodobne skręcona jest śruba na maglownicy za mocno od kasowania luzu.
Magiel jak najbardziej ze wspomaganiem a te dwie kolejne opcje to nie wiem mozliwe ale pewny nie jestem :) spytam jutro kumpla mechanika co mi z tym robil :)
Jak nie ma luzu na listwie to może ciężej chodzić. Może to być też związane ze śrubą kasującą luz na listwie.
konstruktor
26-02-13, 21:27
istnieje także możliwość , że magiel który dostałeś jest z powypadkowego auta i wygięta jest listwa - widziałem gdzieś na necie taki topic
Pęknięcie było przy 1'wszym zębie listwy.
(jak znajdę foto to wrzucę na forum) .