Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : samodiagnostyka - pytanie

Jax123
18-11-07, 14:48
Witam, chciałem przeprowadzić samodiagnostyke w napotkałem pewną rozbierzność względem tego co wyczytałem na forum. Mianowicie po zwarciu wtyczki (przy kompie) i przekręceniu zapłonu zapala mi się na stałe kontrlka "check" i zaczyna migać "srs". Czy nie powinien migać "check"?? Dodam, że to amerikanos.

Pozdro.

Furious
18-11-07, 19:53
skoro check nie miga to bledow komputera nie masz, a skoro miga SRS to masz blad poduszki

Jax123
19-11-07, 07:25
Poduszki obie są, napinacze tyż. Czy to może być na jakiś problem ze stykami? Gdzie szukać problemu?

Motyl
19-11-07, 09:49
dopuki nie będzie znany kod błędu to nic się nie poradzi

Jax123
19-11-07, 19:05
no tak ale ja właśnie nie wiem jaki ten kod może być. Check sie pali na stałe. Srs miga ze stałą częstotliwością (co ok 0,5 sek.) Jak wyłączę diagnostykę i po przekręceniu zapłonu srs sie zapala na chwile i potem gaśnie.

skolopendra
19-11-07, 19:08
a próbowałeś się zastosować do poniższych wskazówek??

http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=36162&highlight=srs

Jax123
19-11-07, 19:21
spróbuje to skasować wg opisu w weekend. Dziwi mnie jedynie to że jak nie wprowadzę komputer w stan serwisowy to nie wskazuje mi błędu. Zapala sie na chwile (raz krócej innym razem z ok sekundę dłużej). Od czego taki błąd mógł powstać? Jak mam te poduchy to mogły by działać :), wolałbym usunąć przyczynę.

skolopendra
19-11-07, 19:27
Od czego taki błąd mógł powstać?
a np z tego samego powodu co sie wiesza windows ;) czyli bez powodu

wolałbym usunąć przyczynę.
mylę ze takowa może nie istnieć
to aż cały tydzień musisz na to czekać ;)

plakon83
17-12-07, 17:35
U mnie jest dokładnie to samo D15B7 USA, po zmostkowaniu i włączeniu zapłonu zapala się check a SRS zaczyna sobie mrugać i nie ma ochoty przestać, to co wkleiłeś skolopendra jest ok, ale gdy świeci się SRS podczas jazdy, a to mi nie dolega.
So...
HILFE!

ŁęgoŚ
04-05-09, 19:31
Odgrzeje troche kotleta ale u mnie od jakiegos czasu świeci sie ciągle kontrolka SRS zressetowałem raz bład i bylo ok przez 2 dni i teraz znowu świeci :/ Kedy podłączam samodiagnostyke to świecis ie check engine a mryga SRs i jest 5 długich mignięć i 1 krótkie co to oznacza??