Zobacz pełną wersję : Antena elektryczna
Witam, zastanawialem sie na montazem nowej anteny. Ta w slupku cos slabo odbiera, wysuniecie jej na maxa (2 elementy) troche pomoglo ale nadal nie jest tak jak byc powinno. Czesto gubi sygnal i lapie szumy.
Pomyslalem wiec, ze mozna by kupic nowa antenke. I teraz pytanko mam takie, jakie macie zdanie i opinie na temat tych anten elektrzynych z allegro? Z tego co widze nie roznia sie one znacznie od sprzedawanych uzywanych anten orinalnych. Jak jest z jakoscia wykonania i jakoscia odbioru?
Ewentualnie jakie inne rozwiazanie by wchodzilo w gre?
mnie sie ona nie podoba wizualnie...
nie pasuje do 5 gena....
może ... zmien radio? :)
szczególnie jeżeli masz pioneera...
mnie sie ona nie podoba wizualnie...
nie pasuje do 5 gena....
Przesadzasz :) taka ladna antenka wyjezdzajaca z kupra coupe, jak dla mnie spoko, ale wiadomo sa gusta ... ;)
może ... zmien radio? :)
Nie, alpine, zreszta pioneer wczesniej tez slabo odbieral.
mam pioneera i dawal rade na seryjnej antenie ale ze dostalem half`a to teraz jest lepiej :d
...dostalem half`a to teraz jest lepiej :d
Co to za half?
taka JDM`owa automatyczna antenka montowana z tylu pojazdu
taka JDM`owa automatyczna antenka montowana z tylu pojazdu
Pewnie cena i dostepnosc zabija.
A ktos probowal tych z allegro?
Mi się antena elektryk w delsolce coraz bardziej sypał aż sie wysypał. Dziś ją wymontowałem, rozebrałem wyczyściłem nasmarowałem i... wszystko jak było do bani tak jest.
Teraz będę testował elektryczną z allegro i adoptował do delsola. Powinno wyjść bez bólu, natomiast napisalem do paru sprzedawców bo widzę, że niektóre mają taką kostkę na obudowie masztu niby wzmacniacz, ale nic nie ma w opisie. Wolałbym ze wzmakiem jak jest pare zł różnicy. Czekam na odzew.
Aha, brawa dla "żółtych" za zmyślność. Od zabrania się za wyjmowanie anteny zajęło mi do 15 minut, a sola od tej strony wcześniej nie ruszałem więc robiłem na czuja. Najpierw od bagażnika ale zobaczyłem że lipa i już byłem negatywnie nastawiony na prucie całych plastików w środku. Okazuje się, że zdejmuję panel z głośnikiem za pasażerem i już jest dojście do anteny, którą mocuje jedna śruba, oraz nakrętka na zewnątrz na jej czubku.
To ja w takim razie czekam na jakas relacje, i pare slow odnosnie dzialania i montazu.
Powodzenia :aloha:
chcesz antene elektryczna do qpe? nic prostszego, pojedź na jakiś szrot i poszukaj qpe anglika. Chyba wszytkie sztuki w serii miały antene elektr. w lewym tylnym boku bagaznika. Nawet jedna taka qpe stoi u mnie na szrocie.
Nowy Kubi, więc mówisz, że taka antena z allegro będzie pasować (jeżeli chodzi o montaż) do Del Sol'a?? Ja właśnie potrzebuje takiej anteny więc jeżeli coś znajdziesz dobrego na allegro to prosiłbym Cię o namiary ;)